Halaman

Rabu, 19 Disember 2012

Legoland 2012

 Mase ni baru sampai, br terkedek2 nk berato beli tiket. setengah jam jugak menunggu. Anak2 aku gune kupon Dutch Lady so dorg free tp kene beli 2 tiket dewasa la ye.
 Sambil berato, snap ape yg patut. Tahun 2014, hotel legoland siap, tahun 2013 water theme park legoland pulak siap...katenye...
 entrance die ade pokok krismas wat dr lego, sure la sbb nk krismas dh kan?

 Cuaca memang panas tp budak2 kan, ape dorg pedulik, ujan ke, ribut ke, tetap diredah jugekkk.
 Bercakap2 plak nenek lego ni tau.
 Ni driving school utk baye budak mcm Dhia. Nak naik setiap satu games, paling lame kene tunggu, setengah jam, paling cepat 15 minit atau kurang.


 Budak2 bertiga ni tengah berator nak naik kete mcm Dhia jugek tp dorang nye berjemaah ramainye, memang mcm driving school betul2 la, siap ade peraturan kat jalanraye.






 Yang ni splash2 punye game, seronok juge tgk walaupun aku x naik.
 Dhia ngan Sara tgh tgk abg n kazen2 die naik kete driving school.
 Oppsss...berlengass x hengattt!!

 Ni dorang baru start. Ramai kan?
 Jalan pun besar.
 Sebahagian lego yang dorang buat. Comel2 sumenye.


 Kete kimi tersangkut kat divider plakkk..
 Makan kat dlm area Legoland ni, pade aku mmg la mahal. Tp, kalau kite bawak makanan pun bole, x de larangan apepun. Tp berdasarkan pengalaman aku, x yah bawak makanan pun x pe, makan je kat mane2 kiosk kt Legoland ni. Harga? Same je kalo beli kt luar n bawak masuk kt Legoland. Kt Legoland ade jual fastfood yg memang superb. Harge satu set dewasa RM22 tp beger, fries n air mmg besar, boleh kongsi 2 org makan. Kids meal pun RM15, tp sume big size!








 Mase ni tgh berator nak naik tram, sambil naik tram leh nampak mane2 games yg kite lom naik n leh nampak miniland jugak.




 Antara miniland yg ade. Memang geram kalo tgk!!Superb cantikk!!


 Yang ni, orang Lego dok promosi2 n leh amik gambar jugekkk..





















































































































































Keseluruhannye, Legoland memang best utk anak2 yg 7 tahun ke atas. Bole pegi lagi kalo x puas lagi. Insyaallah, aku akan ulang balik ke tempat ni kalau ade rezeki lagi. Maybe leh singgah Hello Kitty n Puteri Harbour plak. Kali ni aku x beli ape2 souvenir utk member2 sbb memang mahal gilerr!! keychain je dh RM20 sebijik, fis magnet RM25 sebijik. Belum lagi budak2 ni amik jajang n air botol. Air botol je RM5. Kitorang keluar dr Legoland sampai la Legoland nk tutup, dorang open kul 10 pgi hingga 8 malam.

Dh keluar dr Legoland, barula terasa sakit kaki. Pehtu terus rush ke JB nk check in kt T-Hotel. Hotel ni, kazen aku yang belanja. So, sebat je lah. Dh dinner terus rest kat bilik. Esoknye, dlm kul 11 pagi check out, terus singgah ke JPO plak. Xde beli apepun, jalan2 je.

Apepun, kalo orang tanye, best ke Legoland tu? Aku hanye mampu jawab, memang BESTTT!!! Sebb anak2 aku cukup happy!!!

1 ulasan:

Ayu azmir berkata...

macam seronok jek...tu la... harus bawak anake ke sana