Halaman

Khamis, 21 Ogos 2014

Suprise birthday Along!

Ok..setelah diperah2 idea pas makan, kitorg decide g karaoke. Gigih cr tempat. Dptla family karaoke nye tempat, bilik besar mcm dlm gambar tu rm65 sejam. Kitorg amik 2 jam sebab nk menyampaikan jam 12 tgh malam. Mase check in tu pun dh kul 10++.

Sementara nk tggu kul 12 malam, mohlerr kuarkan kahak ijau menyanyi ape yg patut. Tp mcm bese la...golak memang agenda utama, nyanyi nye xde pun. Hehehehehe..

Lg 15 minit nk ke jam 12 mlm, kazen aku kua g amik kek dlm kete. Siap plan ngn bdk yg keje situ  tlg sorokkan kek. Mr. Rain dh siap2 pilih lagu Happy birthday.

Tepat je jam 12 tgh mlm, kazen aku masuk bwk kek ngn lilin dh ready menyala n lagu happy birthday pun ON. Memang menjadi. Terdiam along. Ahahahahahah...

Nyanyi2 n tiup2 lilin...finally..menjadikkk sumenye. Setengah jam pastu kitorg balik titon....

Bercanda ria!!

Lepas attend wedding, kitorg gerak ke PD. Alang- alang dh turun Seremban meredah jem, mohlaa kite menenangkan otak kt tepi pantai. Laki kazen aku keje kt MAS so mmg dh booking siap aprtment kt Tanjung Tuan. Murah je...rm40 je utk aprtment 3 bilik. Besarrr!!!!. Sebelum MAS nk gulung tikar, mohlaaa perabis ape yg patut. Hehehehehe.

Sampai je dh pkl 4 ptg. Bdk2 dh x menyabar nk berendam. Gasak laa..lebam yg kt Pangkor pun br nk ilang dh tambah lebam lagi. Mandi pool bawak ke pantai pulak. Air laut surut...makin senang nak berjalan. B4 maghrib, sume naik mandi dh b4 kene sampuk ngan antu air.

Malam tu plak, plan nk g pekene seafood kat MPPD. Tp we ols dh plan nk suprise kan along merangkap kakak sepupu. Besday die esoknye tu. Maka ligat memasing nk cr idea. Ok...jom cr kek dulu. Naseb ade Secret Recipe kt PD. Red velvet jadik pilihan. Dh beli, br kitorg gerak ke kedai makan.

Mase tgh makan, ligat lagi pikir nk suprise camne...eh? Makan dulu laa..dh kenyang br idea melimpah2.

Wedding Anak Paklang n Mak Lang

Last week, acara beraya dah abes. Bukak envelope nk isi salam kaut utk wedding plak. Minggu tu anak Paklang n Maklang kawen kat Dewan Kombes Paroi, Seremban. Paklang n maklang ni kazen Mama. Kirenya nenek aku ngn nenek dorang adik beradik la.

X sangka plak, dress aku tu same tema ngn wedding aritu. Pepel Ijau. Hehehehe...cantik plak kaler tu. Perantin pakai kaler pepel. Paklang aku ni pernah jd orang kiri kanan MB negeri sembilan b4 paklang pindah ke putrajaya.

Mase wedding aritu, MB pun hadir skali. Nk ajak selfie ngan MB takut plak datin jeles. Hahahaha...so kite grupie je laaa ye.

Rabu, 13 Ogos 2014

6 Syawal KFC+ KAraoke!

Pas beraya kt Putrajaya, lepas Isyak, kazen aku yang dok kat Abu Dhabi tu nk belanja makan pulak. Disebabkan umah die nun di Abu Dhabi, mohle kite beraya kt KFC Alamanda. KFC halal dimakan kan?kan?kan? Heheheh..

Tengok, padahal perut memasing dh membulat, bole pulun lagi makan KFC. Bela antu ghaye ke ape ni? Hihihihihihi









Dh sudah santap, kitorng berpecah. Remaja muda belia, dh booking tiket tgk wayang kul 10 mlm, cite
 Ju On 3. Bagusla sangat, tgk cite antu ghaye2 ni. Ngan anak bujang aku skali jadi remaja. Yang kitorang, gojes2, jom karaoke!!! yeya!!!!!








Otai masih berbisa kaedahnyee!! Hahahahahha...