Halaman

Selasa, 22 Julai 2014

Pra saho plakk!!

Heheheheh..dh kenyang makan kat Saba, x tau nk pegi mane. My kazen ayu ajak singgah umah die kt Putrajaya. Oklah gakkk..budka2 pun br sangat nk main2, jom sambung main kt umah Makyu plak.

Lepaking sambil makan kuih raye. My kazen mmg superb buat kuih raye n kek. Malam tu dh kenyang makan nasi arab pun masih bole telan laagi kuih raye n air neskape panassss!!!

Burpppp!!!kenyanggg!!alhamdulilah rezeki drpd Allah.

Iftar kat Nasi Arab Saba, Cyberjaya

Tahun ni mcm bese, iftar bersama2 ngn kazen2 n mak pak sedara. Tahun ni, kazen aku yg dok Putrajaya yg arrange kan tempat.  Kali ni..tmpt yang menjadi pilihan adalah kat Restoran Saba. Sume kepingin nak makan nasi arab kaedahnye...

So, we ols decide 19 July, ari Sabtu. Memang sesuwai haritu cume duit je x sesuwai sebb UKM masuk bonus same ngn gaji. Kazen2 yg lain sume dh dpt dulu. Cessss!!!

Kali ni..kitorg dh x tunggu lame dh. Sape free n nak join, jalan jeeerrr. Kalo dulu, kitorg sanggup postpone tarikh sbb alasan yg macam2. Nk tggu pas gaji lah...bizi lah...buke kt umah mentua lah...kojo lah. Kali ni xdee ekkk!!! X koser nk layan sume perangai. Hehehehehehe...

Walaupun hanye suku yg dpt join tp muka2 ni la yang wajib ada tiap kali acara iftar. Heheheheheh

Buffet kt Saba, dewasa RM53 dan kanak2 RM25.anak2 ribena bwah 5 thn..FREE. makanan super banyak n super super sedap. Ade kambing, lembu, ayam n daging. Dimasak pelbagai lauk...memang sedap. Dessert tip top n air bermacam jenis. Bole ulang byk kali sampai tersandarrr!!! Alhamdulilah..bdk2 pun suke makan kt sini.

Selasa, 8 Julai 2014

Ara dan kasut raye!!

Budak ini batu besar kepala dalam ada duduk!!

Haiyoooo!!hai lah Ara...bdk ni memang minah lawak dalam family. Keletah die memang melarakan jiwa. Tp..degil die...allahuakbarrrr!!! Anak la anakk...

Sebelum pose aritu..g la Alamanda. Sopin baju raye anak2. Beli skali kasut raye Ara. Suruh die pilih...kaler ijau la..tuning la..diacah2 nye la mak die ni.

Sekali pegi kat satu rak kasut yang kartun2 tu. Berdesup amik kasut Dora. Alahaiii...same je la taste ko tiap tahun nakkk..

Pastu belikan la jugakk..sampai kat umah..die belasah pakai kasut tu x bukak2.

So...selamat hari raye la ye!! Hmmmmm....

Kisah Bulan Ramadhan

Alhamdulilah, masuk hari yang ke 10 kite berpuasa. Tahun lepas, Kimi cukup pose sebulan cume solat x berape nk cukup je, Dhia plak cukup 30 hari pose sekerat ari. Kihkihkihkih..almaklumlah, bdk kuat makan mane tahan lapauuu!!

Tahun ni,nampaknye Kimi bersemangat pose mcm tahun lepas. Kalo time berbuke pose tu, abes je sepinggan nasi. Time saho plak, lagila...makan macam time berbuka. Seronok je tgk. Kimi ni picky eater, so susah la nk tgk die makan abes sepinggan.

Dhia plak, pose kali ni, belum lagi yang terbabas. Ade gak pesan kt Dhia, kalo kat skool letih je, buka la pose kalau x larat. Tapi, bagus lah sekolah sekarang ni, memang dititikberatkan hal2 agama kat budak2 ni. Laju je berpose memasing.

Sahur kali ni, di iringi jeritan sore Mami seawal jam 4 pagi. Ape taknye, si Ara pun bangkit sahur sekali. Huru hara kejadian pagi2 tu. Mane nak kejut abang ngan kakak die. Nak kejut Papa lagi...hoiii!!bingit!!!

Tp, itulah..suasana yang ade kat umah saya. Budak2 makin membesar, perangai memasing makin mengembang kreatif nye... hihihihihii

Gambar kat bawah ni adelah kejadian selepas Sahur......

Rabu, 25 Jun 2014

Besday Mr. Rain

Arini 25 Jun 2014, besday Mr. Rai  yg ke 39 thn. Fuiyooooo!!! Tua dh bang..hahahahah

Mr. Rain share bulan besday ngan anak bujang kami. Mase mengandungkan Aimar..kemain berdebar nk suruh baby kuar 25 Jun. Tapi aimar cepat seminggu kuarnye...xpe lah..heheheheh

Lunch td...mcm bese, tiap kali besday mami n papa..kitorg celebrate berdua dulu. Itupun kalo besday jatuh tarikh bekerja. Kalau time cuti..angkut sume askar.

Kali ni..mami celebrate besday Papa kt Farrel Steak House. Xde kek pun..just makan2 je. Kek hari lain plak...ngn anak2 nanti. Papa order chicken cordon bleu n air sirap bandung. Mami ordrr fish n chips cheezy n air laici asam boi. Boleh tahan lah..x mengecewakan. Harga pun still reasonable.

Alhamdulilah..moga abang dikurniakan kesihatan yg baik...limpahan rezeki yg berpanjangan..umur yang dirahmati. Moga kehidupan kite akan terus dilindungi allah.

Selasa, 24 Jun 2014

Result periksa Aimar

Alhamdulilah...peperiksaan pertengahan tahun aimar dpt markah yang sukar dipercayai. Hahahahhaha...

Ape taknye..mase die exam aritu...demam panas x berenti2. Kejap elok..kejap melepek. Sometimes dtg sekolah semata- mata nak amik exam je. Pastu Papa amik bawak balik. Risau mase tu..tp mmg masalah tonsil aimar tu kalau demam mmg panas giler.

Aku ingatkan mesti result die teruk nanti..tp x pelah. Asalkan die amik exam jadilah.
Semalam member  Kak Shibam Jelita kat FB yang promote website sistem analisis peperiksaan sekolah ni kat FB. Senang dan mudah lah kite nak cek result anak lepas ni. Nk tunggu cikgu bagi balik kertas soalan n markah..memang berjanggut lah.

Apepun...mami bersyukur dgn ape yang aimar dpt arini. Masih jauh lagi perjalanan anak2 mami selepas ni...sangat jauh...makin jauh...makin mami risau. Moga Allah permudahkan segalanye.

Amin...

Isnin, 23 Jun 2014

Happy birthday anakanda

18 Jun 2014 yg lepas..besday my anak bujang yang ke 9 thn. Alhamdulilah..anakanda ini membesar seperti anak2 yang lain. Sihat dan sempurna. Mami doakan yang paling baik untuk abang. Moga semua urusan abang didunia dan diakhirat dipermudahkan. Moga abg dikurniakan kesihatan yang baik. Menjadi anak yg soleh dan kebanggaan keluarga kite. Moga bile Mami dan Papa dah xde lagi...abg akan menjaga adik2 dengan sebaik-baiknye.

Amin ya rabbal alaminnn...

Jom tengok wayang!!

Ari sabtu lepas...pas pegi wedding kt Bangi Golf Resort. Mr. Rain nk bwk anak2 pegi tgk wayang. Boring punye pasal..pegilah tgk wayang. Perjanjiannye nk tgk wayang pas dpt gaji dn tgk citer Transformers nnti...x bole tahan ghupenye...

Selebet2 tempat nk tgk showtime pukul brape..akhirnye.ade satu kul 6.50 ptg. Afdal sangat la kitorg tgk time Maghribbb!! Ampun!!!! Kitorg tgk cite How To Train Your Dragon 2. Memang sesuai untuk budak2 bertiga tu. Senyap sepanjang show...

Pas abes show..bergegas memasing nak mengejar sejadah. Tau korang kannn!! Hahahahahaahha...

Alhamdulilah...sempat selesaikan solat Isyak skali kt Jusco Seremban 2

Breakfast arini...

Assalamualaikummn..

Korang dh breakfast ke? Arini ade kakak kt opis ni bwk pulut  itam kukus ngn rendang daging. Sedapp..1st time makan ketupat palas pulut itam. Bole thn sodapp!!

Alhamdulilah .... hrp korang dh breakfast gak.