Halaman

Isnin, 8 Disember 2014

Selamat hari jadi Kakak

Semalam 7 disember 2014, besday kakak Dhia yg ke 7 thn. Xde wat party pun. Just beli kek n kfc. Hadiah beskal pon dh dapat kan.

Moga jadi anak yang solehah, cerdik dan bijak. Moga kakak diberikan kesihatan yang baik. Memi dan Papa akan support kakak dlm sume benda yang kakak suka buat. Insyallah.

Isnin, 1 Disember 2014

Hadiah besday KD's

Taraaaa!!!

Bangkrup kalo tiap bulan besday! Naseb setahun sekali. Tp..beskal ni menggantikan beskal yg dh rosak. Kakak lagi siap...setahun lebih xleh nek beskal sbb beskal die dh x mampu tampung berat die.

Beskal abg, rosak lunyai. Adik je memang 1st time beli. B4 ni die balun beskal kakak sepupu die je. Beskal turun temurun kekdahnye.

Apepun...berbahagiala anak2!

Ara dah 3 tahun!

Alhamdulilah..anak Memi dah 3 tahun dh. Anak bertuah ni..memang kesayangan semua orang. .lebih2 lagi Tok Jang die. Tiap hari mengulang datang umah Nekma tgk Ara.

Memang x plan pun nk celebrate besday Ara. Sian Ara, belum sekali pun sambut besday die yang properly. Semalam pun, plan nk g makan rojak cendol ngn kazen2 Ara je. Untung Makngah baik ati belikan kek. Hahahaha..Memi pon x teringat nk belikan kek ye nak.

Xpelah...akan datang Memi buatkan party untuk Ara ok. Baru adil kan sebb Abang ngn Kakak dulu, Memi buatkan party. Tp..x wat party sbb mase Ara umo setahun, Memi bwk g Legoland. Umo 2 tahun, Papa bawak g Sarawak. Ok la kannn??

Tahun ni..Ara dapat hadiah beskal. Disebabkan Kakak nye besday pun selang seminggu ngan Ara..so dapat beskal jugak. Abang yg besday bulan Jun aritu..baru la dapat hadiah beskalnye. Hahahaha...sian!sian!

Anyway...happy birthday sayang Memi. Moga jadi anak yang solehah dan kebanggaan Memi dan Papa. Amin....

Jumaat, 28 November 2014

Luncheon kami.

Arini Jumaat..lunch time lame.

Jom Zaimah...ke Metro Point la kite. Pekene sushi king.
Xpadan ngn bekfes laksa johor tambah 2 kali plak tu. Haaa...elok sgt la kan. Menepukan lagi lemak yang sedia ada.

Makan2 SABA

Semalam petang, berjanji la kami bertiga nak pekene Nasi Arav tersohor kat Cyberjaya. Ayu giler eksaited nk pegi makan. Gerak pukul 6 ptg, beselah janji Melayu. Sampai kt Industri Selaman...jem gile!! Hahahaha...dah ujan...lapar plak tu! Dugaan!!

Sampai kt Saba, tgk bole tahan ramai beb! Disebabkan dapat seat x brape nak best. Maka, sesi bergambat terencat. Tgh2 order...boypren si Ayu call plak nk ikot berjimba same. Apelagi...bantatla selera makcik tu.

Aku ngn Ayu order, mandy lamb. zaimah order mandy chicken. Pastu side order roti nan dan tikka n sup kambing. Aku ni bkn gemar sgt nasi arab. Br plak elok demam...memang terbelahak nak mengabiskan sepinggan. Last2 tapau je..bawak balik.

Pastu..dh x tau g mane. G balik Bangi Gateway. Lepak kat OMK. Masing2 tekak dh nak loya pekena nasi arab...jomlah order honey lemon tea. Aku dh x terdaya dah. Tobat pasni x nak dah kua jimba2 pekene nasi. Ilg selera nk berjalan. Pas minum..singgah la cuci mate kt dalam Bangi Gateway tu.

Ayu ngn Zaimah singgah Downtown Jalan Reko. Aku terus balik sbb anak sedara ade kat umah.

Sampai umah..mcm x cukup tanah nak lari. Punye letih...terus terdampar kt katil! Syoknye la baring!!!!

Selasa, 25 November 2014

Menu malam tadi

Lunch semalam x makan. Sampai ke petang perut dah menyanyi. Drive balik umah dok terpk2 nk masak ape. Sampai umah, masak nasi dulu. Pastu masak sambal tempe ngn bilis. Then baru masak sup ayam brokoli n cendawan. Masak campak2 je. Janji kenyang!

Alhamdulilah...santak perut kenyang sampai ke malam. Pastu cepat2 sado! Telan herbalax 4 biji...hahahahaha..gemuk!! Pas stop aerobic, badan mcm kena pump ballon besarnye. Adoihaii!!

Khamis, 13 November 2014

Ara x sihat

Ara demam sejak ari sabtu lepas. Tp on off. Kejap demam panas gilee..kejap ok.  Smlm petang Mama kol bagitau badan Ara panas sangat. Balik keje, terus ajak Mr. Rain g klinik.

Klinik panel kitorg klinik syifa kt seksyen 3 tambahan. Alhamdulilah, Dr. Zulraidah, dr. Yg selalu cek anak2 aku on call smlm. Dr cek suhu Ara, 39.3 c. Panas bangat. Dr terus masukkan ubat ikot bontot. Pastu dr. Srh g cek darah takut2 kalo denggi.

Pas maghrib g poliklinik seksyen 15. Naseb kt situ leh cek darah terus leh dpt result. Dr. Kt situ pandai amik darah..sekali cucuk je. Senang ati tgk keje dr mcm tu. Ara nangis pun kejap je. Pastu dpt result, alhamdulilah...negative denggi. Cuma ade bakteria atau virus jahat je dlm badan Ara. Dr. Bg antibiotik untuk 3 ari. Pas 3 ari x elok kene dtg klinik balik.

Alhamdulilah..pagi ni dh boleh senyum. Cume x berape cergas je. Alhamdulilah..terima kasih ya Allah.