Halaman

Khamis, 22 Januari 2015

Makan2 kat Horizon Garden Restaurant


Malam td Nekma nk belanja kitorg makan sempena dapat BR1M. Heheheh. Setiap kali mama dapat duit BR1M, mesti x lupe belanja kami makan. Cucu2 die ade lah die belikan baju2 ke permainan ke.

Mama folo je kitorg nk makan kat mane. Rase mcm nk makan Chinese Food. Mami dh pernah makan kt Horizon Garden. Saje je nk tkr angin Mama makan kt kedai sini plak.

Kitorg pilih set pakej rm117.00 add on lagi 2 jenis lauk n air. Service pon ok..memang memuaskan.

Makanan die pada Mami oklah..x la sedap nak mampus kirenye berbaloi makan kt situ.

Alhamdulilah..

Hadiah besday


Alhamdulilah..besday tahun ni dapat hadiah shawl dr bff n my lovely kazen.

Yang shawl merah tu, my bff yg bagi then yang pepel tu of course la my lovely kazen yg bagi.

Lom pakai lagi. Rasenye dinner opis nnti nak pakai yg merah tu. Sangat menepati tema katenya. Hehehehe..

Anyway..makin tahun..makin dh tak tau nk mintak ape. Selain berdoa n mohon kepada yang SATU..dh x pk nak ape. Hehehehe...

Terima kasih byk2 sume.

Selasa, 20 Januari 2015

Ketuk-ketuk!

Zaman skrang ni memang byk dh berubah. Kat sekolah dh mcm belajar kat U dah. Macam2 kemudahan dah ade. X macam Memi skolah dulu. Serba canggih! Anak2 Memi lebih terkehadapan skrang ni.

Abang Kimi ade bukak cite die nk masuk Kelab Kompang atau Kelab Drum. Tapi, die cakap, Cikgu kate, kalao dah ade basic senang cikgu terus serapkan.

Memula Abang Kimi nak masuk kompang sebab die cakap kompang murah je. Boleh praktis kat umah. Bila tanya, tau ke main kompang? Dia boleh jawab, Abang ketuk je lah.

Tapi boleh plak die cakap,sebenarnya Abang minat main drum. Pulakkkk!!!
Mane plak nk cari tong dram?

Mase bincang2 tu, Papa dengar. Abang Kimi citer la die minat dram. Memi plak nyampuk, mane plak nk cari Cikgu yang ajar main dram? Tetiba Mr. Rain cakap, laaaa...Abang kan dulu zaman muda memang main dram. X ingat ke? Laaaa haiii? bila plak kite sebaya Abang oiiii!!! Hahahahahha

Selamat la satu bab! walaupun Memi macam muskil je Mr. Rain ni pandai main dram. Layan kan aje lah. Pegilah cari drumstick (bukan kaki ayam goreng tau!) kat Warta Bangi. Gile mahal jugak kayu tu. RM30. Hmmm...

Pastu boleh plak sewa tempat jamming kt kedai tu. Sejam RM30. Nak ajar Abang Kimi nye pasal, layan kan je lah.




Ewahhh!!! betul lahhh! Mr. Rain hebat bermain dram. Caye!caye! Hahahahah


Malu2 plak time ni! Pok karang! baru tau!


Mr. Rain ajar yang basic dulu. Cekap plak Si Kimi ni belajar, kejap dah dapat catchup! Alhamdulilah.
Pesan kat die selalu...bila dah minat sesuatu benda, buat sehabis baik, jangan sekerat jalan! Nanti Memi kerat2 ko kang! heee...

Teringat zaman Memi skolah dulu, ape yang ado? Memi aktif Rangers Puteri dari Form 1 sampai Form 5. Kelab Dikir Barat pun sampai Form 4 je. Itu pun dah kire habes hebat dah tu!

Hahahahah....

Isnin, 19 Januari 2015

Hadiah paling mahal didunia!


Hari sabtu lepas, mami ngn Papa gerak gempur rumah dr atas sampai ke bawah. Bila dh sibuk2 mcm tu, bdk2 ni senyap je la dalam bilik. X tau la ape benda dibuatnya.

Mami plak dh sudah gerak gempur, naik la kebilik. Nak baring luruskan pinggang b4 mandi. Dan2 mate ni tertumpu kt atas kabinet tudung. Ade 2 kad besday buatan sendiri kaedahnye..hehehhehehe

Macam bese lah...dpt surat cinta dr Abang dan Kakak. Kad besday.  Ade mase nnti, Mami tunjukkan kad2 cinta dr dorang berdua. Byk dah yang Mami kumpulkan. X sabar nk tunggu turn adik Ara plak.

Tq anak2 Mami.

Welcome 37th!



Thanks Papa utk kek yang super duper sweet ni! Pink Rose Garden Vanilla.


Alhamdulilah...16 Jan genap umo Memi 37 tahun. Alhamdulilah.. tahun 2015 moga diberikan kebahagiaan dan ketenangan berpanjangan.
Dikelilingi oleh keluarga yang tersayang adalah hadiah yang paling bermakna. Alhamdulilah...

Makan2 kt Chamek Kopitiam


Mase besday Mami aritu, kitorg ingt nak makan Pizza Hut sebab si Kimi dr ari tu sibuk nak makan pizza. Bila dh sampai, Pizza Hut, mak aiii!! ramai nye orang. Almaklumlah...gomen dah bonus. UKM je x dpt bonus sbb dapat sekali mase gaji nanti. So, kitorg terus patah balik g Chamek Kopitiam kt sebelah je Pizza Hut.

Ini kali ketiga kitorang makan kat sini. X lah sedap sesangat. Ok je lah sbb x ramai orang kt sini.
Harga pun lebih kurang kopitiam yang lain.



Mase kite sampai je, dorang akan serve kite pandan tea. Haaa..mcm welcoming drink gitu. Dorang bagi sorang satu tp si Kimi memang kesukaan plak tea tu, dh berebut die tiga beradik.


Abang Kimi pesan maggi ketam. Bukan maggi curry ketam tau, Maggi sup ketam.


Kakak ngan adik tgh layan makan kek besday Memi yang super sweet tu. Hahahahha!


Chicken Nugget Tempura


French Fries. Dua2 ni makan peberet dak Ara. Kasi makan ni, br senyap.


Ni besday gurl punye portion. Cheesy Chicken Chop. Memi makan skit, yang lain Kakak Dhia kasi licin.


Ni Papa punya Lamb Chop.


Air Nescafe ais n jus tembikai.


Air bandung n tea o ais.

Jumaat, 16 Januari 2015

Kotak surat Ikea


Alahaiiii..momeyy nye kotak surat ni. Bile la nk g ikea ni. Kang kalo pg, bkn ni je nak beli..mau lari bajet ni kang.

Tapi momeyy kann? Sape pg ikea? Kirimmmm......huwaaaaa!!!!

Ragam anak-anak sekolah 2015


Alhamdulilah..sesi persekolahan tahun 2015 berjalan lancar. Tahun ni Kimi dah darjah 4 so die skolah pagi. Dhia plak dh darjah 2 n masih skolah petang.

Rutin aku sekarang dh berubah. Seawal pagi, aku kene drive anta Kimi skolah. Ok, sampai situ je tugasan kali ni. Dhia ngn Ara ikot Papa. Sebab skolah agama kakak start kul 8 pg. Pastu baru Papa anta Ara g umah Nekma.

Tahun ni, Kimi jd pengawas Pusat Sumber. Segak bergaya la die pakai uniforma kaler coklat cair. Semangat sungguh!

Kakak mcm bese, low profile dr darjah 1. Ape die suke, die buat...x suke x nak buat.

Kali ni sepupu rapat Dhia dah darjah 1. Sekolah yang sama jugak. So, mase 1st day tu meriah la sebab ade sepupu. Pegi sekolah pun nk berpayung berdua.

Pic Kimi tu, die dh balik skolah baru la bole amik gambo. Susah betul die ni.

Arini dh genap seminggu sekolah. Esok bermula cuti mingguan yg pertama. Hmmmm....

Isnin, 5 Januari 2015

Diner!

Malam ni x masak. Bertiga je kami kalo minggu weekdays ni. Cuti2 skolah ni, Abang ngn Kakak x balik Nilai. Stay umah Nekma dorang sampai Jumaat.

So malam ni kite g makan kt luar je lah. Pas isi minyak, g rayau kt area Kasturi Heights. Happening gak la kt sini sbb ade INTI College.

Ade banyak kedai mamak kt sini. Kitorang try kt Al Rizwath plak. Kitorg order Nan Cheese ngan Ayam Tandoori Cheese. Mr. Rain makan nasi daun pisang.

1st time ayam tandoori tabo cheese. Memang goyang bercheese la perot Mami malam ni.

Anak sedara baru!

Alhamdulilah..waris Hj. Abd. Wahab bertambah lagi.

Tahniah buat kazen yg jauh dimate Faizal n wife Emmie. Setelah 5 thn sabar menanti...lahirlah Ahmad Ziyaad Al Rizq, 4 Januari 2014.

Alhamdulilah...nnti kite jumpe ye Ziyaad.

Tengok wayang!

New Year aritu, dh siap2 beli tiket online. Nak tgk wayang citer Hobbit tp Mr. Rain cakap cite tu kitorang berdua je tgk dr awal sampai episod baru ni. So, takut budak2 ni boring sebab tak tau ujung pangkal cite ni. Beralih la tgk Night at the Museum- secrect of the tomb.

Kitorang gerak dari Nilai lepas Asar, sampai2 jalan2 jap kat Alamanda, pastu gi Food Court pekene Waffle Ice Cream. Dah selesai makan, gilir2 g solat Maghrib.



Haaaa..ni tempat wajib nak berposing kat g tgk wayang. Heheheh..Ara sedikit bad mood mase ni. Ingatkan kenapa, rupenye nak makan pop corn dalam panggung wayang.


Posing lagi, mase ni Abang xde sebab g solat ngan Papa.


Baju Mami yang baru..murah nau. Mase memula panas jual baju ni, kemahen mahal. Laa ni dh jadi RM20 selai kat Bangi Gateway.


Mami, Kakak dan Ara.


Mami, Abang dan Kakak. 




Movie start kul 8.15- 10.00 mlm. Mmmm...cite ni bole dikatekan kesinambungan cite Night at the Museum yang 1st tu. Tapi, cite ni kat muzium lain plak dan ending die sedih sgt... tp byk adegan kelakar. Korang g la tengok ekk?

Budak bertiga tu berposing kat kiosk2 yang dah tutup sementara tunggu Mr. Rain bayar tiket parking daaa....