Halaman

Selasa, 24 Februari 2009

~~~~Penat

Meeting soalan pagi tadi, berjalan lancar exspecially untuk Program Bioteknologi, almost done. Cume pening kepala, bile ade segelintir lecturer2 yang x taw atau buat2 x taw pasal meeting pagi tadi. Satu hal plak, nak mencari ahli2 yang degil nak datang meeeting.

Program mikrobiologi macam beselah kan? rumit macam tuan tanah die gaks. Dah lah tuan tanah x de, apelagi lah anak2 tuan tanah kan? sudahnye, satu pun x selesai lagi.

Program Biokimia plak, lagi poning palo acik! Ngan soklan final yang x siap satu hal campo plak ngan soklan mid sem. adoi!!! bercelaru palo acik ni lagi ha!!! acik ni dh 2, 3 ari menahan kencing. bukan tahan ye tuan/puan, terlampau bz sangat sampai lupe acik ko ni ha nak pegi 'membeser'!! (sebut slang nogori yo!).

Program zoologi, ok lah. tengok arr kan, sape chairman die kan? heheheheheheheh....

apepun, petang ni x bersambung lagi meeting nih....acik dh nak muntah2 tahap tapir dh nih!

Isnin, 23 Februari 2009

Minggu-minggu terakhir tanggung kije MAMA bersalin...

Pheww...ingatkan dah nak dekat abih buat keje orang ni, rileks lah skit kan. ropenye tidak lah same sekali, berpinau bijik mate acik ni ha mengedit soklan-soklan final student nih.

Tp, acik tidak lah tensen, happy wat? disamping usik-mengusik, senggol-menyenggol...cewaaahhh!!!
Sat agi kalo Prof. Wan tanye, mau x mengelabah acik? Heheheheheh...

Sejak minggu lepas, acik dok pekene kopi cap Muo, sampaikan akak2 kat opis acik cakap acik ni nak golap dah. Mengantuk weiii...pekene kopi baru segar skit.

Setakat ni, ramai lecturer2 yang dh bagi soklan2 final ikut bidang memasing. Cume ade sorang due yang wat mcm x de ape2 jerks. Heran acik...lantakla la haii...bukan acik yang mengajar.

Ape2 pun, acik nak balik lah dulu. dh pukul 6.15 petang ni ha. kang lambek balik kang, ramai na peneman acik dikala senja nan merah ni.

Chow..chin..chauuu!!!

Rabu, 18 Februari 2009

Selasa, 17 Februari 2009

Dating wif my hubby...


Amboi!!!enterframe baekk punyer..me wif En. Zarin.

My plate- pasta Package n fruit salad.

My hubby plate's - quarter chicken wif blackpepper sos.


2 vanilla muffin.
winter sprite 4 my hubby n summer strawberry 4 me.
Enjoy!!













Isnin, 16 Februari 2009

Good News!

Sepatutnye, ari ni ade ISO untuk prasiswazah. Kitorang ni dh get ready dr awal pagi ni. tp, sampai ke lunch, x sampai2 pun. Skali kitorang nyer chairman ISO masuk n bagitaw, ISO dtg hari rabu petang tp juz visit lab ajer. Ptuiiii..lege!!!

Heheheheh...baru lah ade selera nak makan n minum. dari pagi tadi ketat selera gua taw!! tensen ooo, nak menjawab ISO ni...

Mari kawan2, jom kite g makan!!! Aku tingin nak minum ayor bandung!!!

Rabu, 11 Februari 2009

Padan muka!!!

Hahahahaha...suke ati aku ari ni walaupun x de mood!!

Citenye cenggini...

Ade sorang profesor ni memang baik ngan aku. Die dtg lah borak2 ngan aku pagi ni n ngan k.mem skali. Pastu Prof. ni nak cari ex-boss aku dulu. Kol2 x dapat. tgh2 prof ni dok ralit tekan2 hphone die, masuklah sorang boss kecik aka Ketua Program kat sini, tp die bukan Prof lah.

Then, prof menceceh lah sebb kol ex-boss aku x dapat2. Skali menyampuk lah itu boss kecik. Macam ni lah lebey kurang ayat die...

Ala prof, die tu memang manjang je x de. bukan selalu taw! pastu die gelak2, kekonon kelakar lah tu kan. tp, kitorang wat derk jer lah.

Aku ni memang tengah bengkek, ngan slumberland aku pun jawab,

Ala prof, beselah tu kan? dulu2 pun ramai gak pensyarah selalu hilang. Kalo boleh tu, nak bercakap hal orang pun, cermin2 lah diri kite sendiri kan prof?

Haaa...terus boss kecik blah kuar opis!!!

Kalo korang nak taw, die ni dulu pun, slalu gak ilang. Time jadi boss kecik ni jer, baru baik skit.

Selasa, 10 Februari 2009

Hidup BN!!!

Ahakss!!! panas je telinga korang kan? terutama orang Perak!

Sedih tgk orang Perak dok piket kat depan Istana Kinta. Wanita dan kanak2 dieksploitasikan demi politik semata-mata. Yang peliknya, susah sangat ke nak berfikir secara rasional? ahaks!! ape hal aku ari ni? berpolitik plak dh!!!! tp, betul ke orang Melayu kite yang dok berpiket n dok berguling-guling kat jalan raye tu?

Yang orang tua plak, x padan ngan semput, kencing manih, darah tinggi dsbnye, tp bab berpiket ni ilang sumer sakit yer... heran betul..

Semoga Allah selamatkan Kerajaan Malaysia..tanahair ku!!!
hehehehehehe... idup Tun Mahathir!! Ape he nye?

Khamis, 5 Februari 2009

sambung stori bengan giler...

Mama dara: mami kata gini...
Mama dara: SAPE YG POTONG PENDEK BENGKUNG BIRU MANJA TU..ANAK ALANG LA TU...CUBE TANYA SIAN MANJA...SMS PN XNK JAWAB
Mama dara: haaa....ko baca le...
Mama dara: yg aku xtahan anak alang la tu...

geram aku bace sms mami ni. aku x taw lah anti tau ke idak psl msg mami ke ibu nih. cume aku nak taw je, ape perasaan anti ye kalo die taw ape yang mami hantar sms kat ibu? anti lebih ariff perangai mami tp nape suke betol babitkan org x berkenaan dlm sesuatu isu?

aku sian kat ibu. anak2 ibu terutamanye si debab, banyak pendam perasaan kot bile die tau ibu die kene hentam sms dsb ngan mami. bukan skang ni berlaku, dr dulu lagi. Mami suke berlebih dlm sesuatu hal yg sumtimes x berkenaan pun dengan die.

cubelah letak kan diri tu sebagai IBU tanpa suami? kite kene pk nape ibu selalu bz kan diri die? ade ke kite tau betapa sunyi nye ibu, sedih ke die? kite belum lagi rase ape yang die rase skang ni jadi jangan lah senang nak menghukum ibu tanpa usul periksa? memang ade kalanye ade betul dan tidaknye yang ibu buat tp kite tau ke ape yg die pk? ape yg die rase?

aku bukanlah berat sebelah. aku sayang sume makcik2 n pakcik2 aku. tp, sedih kalo bende2 remeh ni masih berlaku. yang aku pelik, mengapa ibu je kene?

kepada anti, elin bukan nak cari gaduh. cume elin pelik, nape hal yg sekecik ni pun, anti nak bgtau mami. anti suke ke tgk mami marah2 ibu? ibu tu kan kakak anti? kalau anti dpt sms macam kat atas tu drpd mami, ape yang anti rase?

maafkan elin anti..elin bukan nak kurang ajar atau biadap. maafkan lah.

Hadiah lagik...


Jangan jelesssss...present from my sista in law, anis, ita n adik. From NOSE...bile kowunk pegi ni ha? x ajak gua pun..x aci taw!!


spek itam (phewiiitttttt!!!) n jam tangan from nose. tahun ni, besday dapat present double lah. anyway, tqvm my dear!!!!


Bengang giler!!!

Hei!!! please lah!!! aku pantang betul kat orang yang suke menyibuk2 hal orang lain!!! Please lah, korang senior tp ontahlah!

Stori mcm ni. Ibu kol aku kat opis ni tadi. dok tanye kat aku pasal bengkung anti. Aku cakaplah aku x pakai pun bengkung anti tu sebab aku MAMPU BELI SENDIRI!!! sebab ape aku beli sendiri? sebabnye INILAH!!! kalo aper2 berlaku, aku gak yang susah!!!

Tanye pasal bengkung satu hal, bengkung kene potong lain hal plak.

Aku cakap kat ibu, sape lak yang pinjam barang orang pegi kerat2 kain bengkung tu nape? Kite ade otak kan, kite pk sendiri lah kan? Pinjam barang orang x kan kite nak kerat lak kang? Ibu pun mcm sedih lah. sebab anti ade sms ibu nak tanye pasal bengkung tu tp ibu kan lambat skit bab hp ni, lambat la die reply sms tu sebab die bz ngan kegiatan agama die. (lebih baik mendekatkan diri ngan aktiviti mcm ni, bagus!! AKu puji ibu!) Disebabkan ibu lambat reply sms anti, mami yg kat sebelah umah plak yg bising2 kat ibu sebab x reply sms anti. Ape kehal? Please lah, jangan suke mengapi-apikan orang lah! Yang anti pun satu, mcm x kenal plak ibu tu mcm mane. Ape salahnye kol ke, kalo kol pun, kol time bile ibu ade kat umah. that mean, mase ibu dh free. (Sendiri mau ingat lah!!!) Benda kecik jer..tolong lah!

Itu satu hal. Pasal bengkung tu, memang aku x pakai pun sebb susah beno nak makai nye. Lagipun, aku, debab n along mampu nak beli sendiri. Lagipun, jangan anggap barang baru ni x de kualiti mcm barang lama taw!! hei!! cube dulu, baru taw keberkesanannya!!! Lagi tight n sangat mudah!!! Dari makai bengkung panjang2 bley lilit satu umah!!!

Lagisatu, anti last tengok benda tu bile la kan? bengkung tu pun, anti yang last pakai sebab aku rase ayie lah yang paling kecik antara kazen2 aku nih. Benda dah lame kan, kite x leh nak bayangkan mcm mane kan? atau pun maybe size ayu lagi besar, itu yg nampak mcm pendek? aku x taw lah, sebab aku pakai sekali je, pastu mama dh KEMBALIKAN.

Ape yang aku bengang ni, sikap suke mengapi-apikan !! adik beradik pun bole nak kutuk sesama sendiri. yang paling sian, ibulah. die banyak memendam rase. ape adik2 die cakap pasal die. tp,die x amik ati pun. ini hal family die, biarlah die manage sendiri family die.


Pada kazen2 n makcik2 yang bace blog aku ni, aku mintak maaf banyak2 jika korang marah. tp, ini blog aku! AKU PUNYE SUKE LAH KAN? ade aku kesah?

Isnin, 2 Februari 2009

Percaya x?

Percaya atau tidak?
Nape lak aku wat entry title nih? Ontah lah...

Sumtimes org bertanye, rajin aku berblog @ aku x de keje sbb bley berblog. Bukan aku x de keje, ade. tp, aku dh tensen asyik berkoje. koje, koje, koje. maybe aku dh terlampau lame keje kat sini, dh start rase menyampah plak tgk student2 nih. tp, sian kan, kalo x tolong student2 ni plak. Aku x de best friend. Kawan yang aku ade sumenye x nak kuar berlibur tanpa somi dan anak2. Sumtimes, aku tingin nak berlibur ngan member2 tp xde partner. Bkn somiku x bwk aku ngan anak2 pegi berjalan-jalan tp aku nk gak gi jalan2 tanpa BOTOL SUSU!!
Teruk kan my request? tp, skang aku dh pandai, kalo somiku x de, kalo ade request g mane2, aku pegi gak ngan anak2 n mama. kalo nak tunggu laki aku, die bz. tp stil ade BOTOL SUSU!! uwaaaa...

back to my work, aku bukan x suka keje kat sini, malah tempat keje aku ni dh banyak berjasa kat aku. Aku dah dapat anugerah perkhidmatan cemerlang n anjakan gaji. Aku bersyukur.tp, environment aku ni dh makin lame makin x nak berkawan ngan aku. dengan kerenah student n lecturer kat sni, sabo ajo lah. Kalo aku ni jenis leleh, harus tensen. tp, aku ni jenis pendam. aku hepi sajork.

berblog salah satu cara aku mereleasekan tensen. now, ade hobi lain iaitu take a pic n updet my blog. walau bz mcm mane pun aku, aku ttap akan updetkan blog. so, x de lah aku tensen sangat.

kat umah pun, aku dh sangat bosan. x de mood nk mengemas umah, melipat kain n masak!!! boring betulll...nape ek? tp betul, aku boring semacam!!!!!

aku terasa mcm nak jadi baru! baru mcm mane? ntah? aku x taw tp aku dh bosan!!!sangat bosan!!!!!

wei, aku bosan taw!!! bosan tahap cipan!!!

IRdiNa Sofia


Mummy? Mama? Ibu? Bonda? Umi? Setelah berjam-jam bertarung menahan sakit...(sakit sikit jer tu...)

Irdina Sofia binti Muhammad Sadiq. Berat 3.20 kg at Hospital Serdang.

Makngah aka Mak Debab aka Amy, my kazen wit Sofi. Besar woo mate die...