Halaman

Rabu, 29 Disember 2010

Tiara Beach Resort

Yeayyy!!! aku cuti dari 24-26/12/2010 sebab bawak bebudak n ahli family yang lain bercanda-canda kat TBR!!! Aku ngan family Mami, check in ari Jumaat. Lepas check in terus terjun kolam. Memang syokkk!!! Si Kimi ngan Dhia x hengat nak naik! Naseb baik la mama dah siap2 masakkan makanan dari umah so lepas berendam terus naik makan sebab dh kebulurrr!!! Lepas maghrib, kitorang family Mak uda pulak sampai. Tp b4 dorang check in, kami berbbq kat tepi pantai Teluk Kemang dulu. So, bila Mak Uda dh sampai, kitorang pun bergerakla kesana. Yang peliknye, x penuh pulak pantai neh malam2 tu. X kesahlah, janji perot kenyangg!! Thanks Mak Uda!! Hidangan BBQ yang sangat lazat!!
Kitorang lepak2 n makan2 kat tepi pantai tu sampai kul 12 je sbb Mami dah hampir2 nak tercium tikar disebabkan kemengantukan yang amat menggila. Kalo die x mengantuk tu, maunye kitorang singgah Maple pulak pekena Teh Tarikkk....wushhhhh!!!!

Si Dhia dah lame x jumpa Pak Anak die, asyik berkepit je lah. Pak Anak mengipas, die pun mengipas! Thanks to Tok Ji yang sanggup tukar shift keje semata-mata nak bersama-sama ngan kitorang kt PD...

Malam tu kami semua tido satu rumah. Walaupun Dewasa 10 orang, tp keadaan sangat selesa!!! mungkinkah orang2 beriman macamm kitorang neh sangat mudah urusannya!!! Wakakakakaakakakakak!!! Sila muntah ijauuuu!!! Sebenarnya...benda2 neh HATII...kalo hati x bagos, tido hotel beribu-ribu bintang pun x selesa....
Itu diaaaaa.....sesi posing-memosing!! haruslah ade. walaupun panas terik mentariiiii!!! pose tetap mantappppp!! ni masing2 tengah on the way nak ke Games Room, nak mengabihkan segala duit yang addddaaaaaa!!!!
See? Hajah Nora aka Mami sedang berkaraoke!!!!!!!!! Yang x bestnye, kiosk Karaoke x banyak. sekali kitorang dah dapat tempat, terus berejam-jam x kuar2!!! Bukan ijau lagi muke orang2 lain yg tunggu turn, MERAH terussss!!!!!! Debab n family check in hari Sabtu. Die datang bawak mentuanya. So, tingkahlaku Debab adelah TERHAD!!! huahuahuahuahuahauhauhau!!
Malam Sabtu tu pulak, tanpa family Mak uda (Pakji terpaksa pegi berjuang, walaupun mukenye dah macam ala-ala sakit gigi, alasan nk berMC.) Kami g makan kt satu tempat yang bole tahan jugak la masakannya. Sayang! Kalo ko ade malam tu, memang along oderkan SEKOR IKAN SIAKAP khas untuk ko je. Menggantikan IKAN KO YANG TERLEPAS didepan mate tahun lepass!!! hahahahahahah.....
Ko x caye kan sayang? Tengok muke mama dapat IKAN SIAKAP BESAR PUNYEEEEE!!!!!!
Last day, kitorang kat TBR. Sangat seronokkkk dan yang penting semuanya HAPPYYYY!!! Tara simpan dalam hatii...HATI MESTI BAGOSSS!!!

to kakcik kecut!!! mane ko menghilang? kate nak datang!!!!
to all family yang hadir: terima kasih banyak2 sebab sudi join!! harap2 x serik join kami lagiii!!!

4 ulasan:

Em's Family berkata...

Salam

Yes Tiara Beach Resort memang best untuk keluarga banyak aktiviti.. i tak sure you know this blog ke tak, but kawan i ni, she owns one of the apartment.. so let say next time u nak pergi sane, boleh sewa bilik dia.. a lot cheaper..

ni blog dia.. www.kirana24.blogspot.com

Hot Mummy berkata...

thanks em's. next time try tempat die pulak.

~ yus ~ berkata...

Tiara Beach Resort memang best. Saya pun pernah ke sana..enjoy, sangat sesuai untuk keluarga..

Salam kenal dari saya...

penpencil berkata...

trlepas lg la IKAN SIAKAP den ni ha...mama tu klau ye pon sodap ikan tu kasi kaber2 skit mult tuh.trliur!!!!weeeheeee!!!