Halaman

Isnin, 10 Ogos 2009

Cerita pasal rumah baru..

Semalam ade wedding di Putrajaya, after wedding singgah ke Putra Nilai, nk tgk progress rumah. Last Friday, dpt surat dr BBN, maybe x lame lagi nak dpt kunci rumah. So, semalam pegilah tgk, lagipun dh lame x tgk keadaan rumah tu.

Rumah dh berkunci, lampu jalan pun dh pasang. Dh ade guard. Baguslah tu kan? Depan rumah, masih ade construction tgh berjalan. So, mat indon tu cover ngan zink2 kaler biru. Tgk rumah pun dari luar je lah. Switch2 lampu n sinki pun dorang x letak lagi. Maybe dh amik kunci, baru dorang pasang kot? Dh tgk part depan, pegi part belakang plak. Mak aii!! kene naik tangga? Agak bahaya jugak tp ape nak buat. Kene buat langkah berjaga2. Rasa mcm nak pasang pagar kt part tangga tu. Bahaya utk budak2 kecik.

Si aimar punye la seronok tgk umah dh siap. Mcm2 tanye, mummy, umah kite ade tangga x? toilet ade x? haish!! mcm2 soalan ditanye nye. Dalam kepala otak mummy ni, dh berpusing2 memikirkan banyak nye duit nk pakai nanti. X perlah, buat pelan2 dulu.

Anyway, hati sudah berase lega..kerana teratak sudah pun siap......Alhamdulilah.
Pic x de, sebab x bawak kamera.

9 ulasan:

MRS. K berkata...

umah dah siap yeay!!
duit pon kena siapkan jugak!!

Hot Mummy berkata...

yela kay, gerun akak!! adoii!!!tp, umah kite x perlu tambah ape2 pun, sebb sumernye dh siap. tinggal nak pasang grill jer.

pandapenyek berkata...

umah baru ye kak..wah bestnya..xde pic ke..hihi

Hot Mummy berkata...

x de la panda. camera x bwk, x teringat plak nak gune hp. teruja punye pasal la ni.

hatiberbunga berkata...

hihi.. bestnya umah dah siap!
nanti dah masuk, jgn lupa ajak kami utk housewarming. teruja nk kenal2 jiran ni. hihi..

Hot Mummy berkata...

insyaallah, x lupe jemput. tp, segan pulak nk jumpe face 2 face. tgk jiran2 sume, keje dasyat2, nk dicompare kan ngan saya yg keje kerajaan biase je ni.

PuteriSatu berkata...

hish.... akak lagi la keje kuli je... takkan malu gak kot..ahaks...

Hot Mummy berkata...

malu lah jugak kak..saye ni pemalu orgnye..ehemmmm...kihkihkihkihkih...
kak, nanti dh pindah, kite buat kelab poco-poco nak?

PuteriSatu berkata...

na...

poco-poco? jangan pocong-pocong udah...ahaks...