Halaman

Rabu, 18 Mei 2011

Kerabu Sardin by Bapak Mentua den!

Korang penah makan kerabu sardin? Maybe ade yang penah dan ade yang x penah mcm aku neh. Ari tu, aku balik umah bapak mentua aku, die buat kerabu sardin. La neh, resepi tu die dah turunkan kat adik ipar aku pulak. So, kebetulan aku datang tu, dorang pulak nak buat benda neh.

Bahan-bahan yang ade, simple je. Kacang botol, Ulam raja, bunga kantan, salad, lada merah, bawang besar, sardin n limau nipis. Bahan-bahan tu sumenye dihiris halus.



Sardin dalam 2 tin.



Pastu lenyekkan sardin tu gune garfu sampai hancur lumat. Tulang2 pun bedal je.


Sardin dah lumat, pastu perahkan air limau nipis. Neh bajet x mo bay hanyir ikan sardin la kot?


Masukkan sume bahan2 yang dihiris tu.




Pastu gaulkan rata.


Dah siappp!!!Sedap jugak tapi kurang pedas. Kalau aku nak buat, aku akan tambah cilipadi, bagi TERANGKATTTTT!!!















2 ulasan:

as cHubby berkata...

1 agi kelebihan kat PPFG, pc aku leh bukak blog ko...hahaha..suka3x...eh aku x penah mkn kerabu sardin, buat kan bley???ekeke... =)

Hot Mummy berkata...

tggu ko bunting, leh aku buatkan.