Halaman

Khamis, 23 September 2010

Glamour Raye....













Assalamualaikum... dah 14 Syawal dah arini, barulah ade mood nak post cite raye.
Ok dh layan pic kat atas, meh layan aku merapu kat bawah ni pulak.

Tahun ni, giliran beraye kat umah mama dulu. Tp, malam raye singgah umah ayah dulu. Tahun ni ade lagi peraturan baru yang mentua aku buat, x pe...selagi aku leh folo, aku folo tp jangan terlalu banyak buat peraturan nanti banyak pulak pengungkitan berlaku yeeee...

Pagi raye, Rin mintak aku racik2 daun pandan untuk taburkan kat pusara mak die. Sebb pas semayang raye, die terus ke kubo. Tahun ni, Kimi bersemangat bangun awal n ikut Papa die pegi semayang raye. So, senang satu bab nak menyolekkan anak bujang sorang ni. Kot x, hazab aku nak mengejutkan dua2 bangun.

Pas Mama ngan Rin dh g masjid, aku pun siap2 hidangkan juadah dipagi raye. Pastu aku kejut anak dara aku pulak. HAZABBBBB!!! menangis pulakkkk...tp, die nampak baju kurung kaler pink, terus diam. Fanatik PINKKK!!! Pastu, aku lak bersiap. Dh abes siap, posing2 ngan Dhia sementara tunggu Mama ngan Papanye balik dari masjid.

Bile dorang dah balik, minum pastu terus g kedai gambar. Amik pic sefamily. Ingatkan raye2 ni, x de orang kat Bangi ni. Harus Q okay, nak bergambar. Pas bergambar,terus beraye umah Mami jumpe nenda kat sane. Dr umah Mami terus bergerak ke Umah Mak Uda kat Seremban. Sampai umah Mak uda, dh terlepas Sembahyang Jumaat n Mak uda pun x de g beraye umah mak die. Tp, kene tunggu la sebb kat depan umah Mak Uda dh siap makanan. Ko nak kene hambat ngan Mak uda, cuba la BALIK....

Lepak kat umah mak uda lame jugak, dalam kul 3.30 petang baru bergerak ke kubo atok kat Tampin. Tp, rombongan kitorang happening compare ngan rombongan yang dh gerak dulu tu. SIAN kakcik kecut...hahahahahahahah.. Pas g kubo, kitorang g beraye kat umah Pakngah pulak. Makan2 n posing2.

Pastu turun beraye kat umah Busu Yam kat Kg. Dusun. Pastu terus naik ke Seremban balik konon nak beraye kat umah Tokteh tp sampai2 je, dorang x de. So, ubah plan beraye kat umah Paklang Razak pulak. Sampai sane, baru jumpe Ibu...hahahahahah..sian kecut...melahu je sorang2. Tiba kat sini, Kimi buat hal lagi, nak makan nasi ngan lauk yang Mak uda masak...HARUUUUUU!!!! Apelagi, singgah balik umah mak uda. Last2, sampai bangi kul 12 tgh malam. Haishhhh....Penattttt!!!!

2nd raye...aku bersiap nak g raye kat Melaka belah family Rin. Beraye la dalam 4 buah umah pastu terus balik umah mentua. Bermalam kat sane pulak. Harus la adil kan? Aku memang adil cume orang je x hargaiiiii....syohhhhhh!!!!

3rd raye..beraye kat Klang. Umah nenek Rin merangkap mak ayah mentua aku. Kat sane sangat la panas n berbahang. Raye pun x banyak umah dalam 3 buah umah je. Balik tu terus singgah Jusco Equine beli kambing marinated. Balik umah, sesi BBQ bersama family...makan dan makan...

4rd raye....aku balik umah sendiri setelah hati dilukai lagi seperti raye tahun lepas...huhuhuhuhuhu...xpe,xpe.......

Best nye berade kat umah sendiri, boleh berbogel2...

Cuti 1 Malaysia--- beraye sakan kat umah sedara mara n sepupu sepapat aku..ENJOOOOYYYY!!!!!!

Suamiku, sesungguhnye aku happy tengok ko happy ngan family2 aku tu. Sangat berbeza tauuuu..tp aku tau ko HAPPPYYYYY kan? sepupu sepapat n sedara mara aku pun ENJOY ngan suamiku ituuuu...

2 ulasan:

as cHubby berkata...

mommy nape ko x jd REDMOMMY msa 1st day rya 2??bju gelemer raya merah ko mne???

Hot Mummy berkata...

hahahaha..baju yg aku beli ngan ko tu, malam tu aku g tukar balik. Amik yang blue tu then aku beli selai lagi bju kurung bunge merah. Gile babi aku cari tudung utk baju yg memula tu. Pastu besar la pulak.