Halaman

Isnin, 8 Ogos 2011

Kuih Ang Ku

Semalam gi PARAM PKNS Bangi, terjumpe ade makcik neh jual kuih Ang ku. Melompat ke'gumbira'an la aku kannn? lame x makan kuih neh!!harus la rembat secepat mungkin!!

Korang penah makan kuih neh? Mmmm.. x de la yang spesel pun pasal kuih neh cume aku suke. Dulu mase aku peknenkan si Kimi, tingin sangat nak makan kuih neh. Merate sampai ke Tampin aku cari ngan Rin. Time tu la payah nak jumpe. Last2 mama buatkan untuk aku, jadila...lepas mengidam.

Kuih neh mcm kuih koci tp ade mcm2 kaler. Cume inti die kacang ijau atau kacang merah. Ade gak yang jual intinye kelapa. Aku paling suke inti kacang merah. Phewwww!!meletops kauuu!!!
Mana yg kurang2 ingat rupe kuih neh atau x penah tau kuih neh, jom layan pic yang aku search neh. X silap aku, keturunan Baba Nyonya Melaka memang popular la kot buat kuih neh.

Tapi semalam aku beli, x delah debab mcm neh. Leper jeeeee....

Kalau orang Melayu kite buat, die buat bentuk buah peria neh. tp rase sume same je.
***Pic credit to Google.

3 ulasan:

as cHubby berkata...

mak mertua aku master buat kuih yg pic no. 2..tp inti kelapa, nma saintifik dia kuih bahalu bangkahulu..xtau la sama ke x ngan kuih ang ku neh..mmg dpt oder utk raya.. =)

Sidratul Muntaha berkata...

sedap kuhi ni..
nak2 klu init kacang meah.
aku prnh mkn time pregnantkna setot..
sekali sumbat 3 bijik.
huhuuhh..

Hot Mummy berkata...

dik: lain kot? tp x tau la sbb aku x penah tgk kuih bahulu bangkahulu tu. ape kate, raye neh ko bawakkan utk aku?heheheh

sidratul: suke jugak ekk? terer hang, skali sumbat 3 bijik!