Halaman

Khamis, 29 September 2011

N3 meluat!

Peliklah, mamat ni kalo dtg ape2 function kt umah aku, muka berlagak. Bajet mcm ko lah bagos. Ello! Sedara mare aku pun bkn calang2 orgnye. Tapi, elok je?

Ok, status neh aku post lame dah. Akceli, aku takde masalah pun ngan die. Cume aura aku ngan die sangat negatif. Tau x aura negatif tu ape? Yelah, kite pandang die, die pandang kite pun, rase mcm menyampah. Huahuha...Aku pedulik ape ko menyampah ngan aku kan? ade aku kesah?

Aku sangat x berkenan jenis manusia yang suke idop menyusahkan orang lain. memang aku meluat. tambah lagi kalo jenis manusia yang suke menyusahkan idop orang lain, tapi die tergolong dalam manusia yang serba mampu. Cume suke AMIK KESEMPATAN? Paham?

Kalau la aku, (ceh! tu sebab aku x jadi mcm die kan?) memang dah ditakdirkan idop memang mewah dari yang lain-lain. Aku akan usaha sendiri la tanpa menyusahkan orang lain tambah lagi kalo family kite sendiri kan? Dah la family kite dah bersusah payah dr kite kecik lagi kan? so, bile dah besar, dh berkeluarga, sepatutnye kite meringannkan la beban family kite neh. Dorang of coz la x meminta2 tp kau akal ade kan? Pk sendiri lahhh...aiyoooo!!

Lagi satu, aku paling x suke bile orang mcm neh suke bermegah-megah. Aku paham ko memang mampu segala-galanye. Tp, bole x berlaku adil sesama family. Tambahlagi kalo ko anak lelaki kan? tanggung jawab ko kat family lom putus lagi dik oiii!!! Ni tak, ko caring mcm nak mati family belah mentua ko je. Pastu x de segan silu, ko leh cite lak kat adik badik ko, yang ko sponsor itu ini kat family mentua ko. ade akal ke x ko neh? Ape la perasaan dorang bile dorang tau ko mcm tu? Lain la kalo ko same rate, tara apa....aku pun x berbulu dengarrr. Isk!!!

Ok, pastu, duit banyak tp x reti nak menggayakan duit tu. Aku paham setengah orang suke tgk duit dalam bank berkepuk-kepuk tp keperluan anak bini mcm kampung? Silap-silap orang asli pun lagi lawa. Adoiii... Nak bawak kemana duit banyak2 dik non? Sok2 ko meninggal, bertelagah orang yg idop neh nakkan duit ko. X pasal2 berasap lagi kubo dik oooiii!!!Tapi, lately ni aku dah nampak la perubahan die. Dh reti dah membeli. Elokla tu, mcm tula dinamakan menikmati idoppp dik....setahun sekaliiiiii!!!

Aku bukan ape, sikit pun x dengki tp meluat ade lah...setengah orang yang berduit neh, bile tgk orang2 yang die rase x sesenang mcm die. Muke palattt jeee kalo menengok anak2 kite neh beli mcm2 n idop mcm orang senang. Aku paham ko memang x leh terima tp dah orang tu reti menggayakan cara idop die. So, walaupun die susah, tp die tau mcm mane nak susun kehidupan die supaya nampak senang. Yang ko pulak, memang senang tp sekat-sekat nafsu membeli. Sudahnye, dengki tgk orang pulak...isk!!

Apepun tahniah la, sebab dh bertahun, baru kali neh aku nampak perubahan ko walaupun x sumeny. Cume, kalo gune rete orang tu, toksah la berlagak. Tp. BERLAGAK neh memang dah sebati dalam darah die. Akmaklumlah, idop x bercampo ngan orang lain, tu yang perasan sendiri je tu...

Sekian...x paham? memang la, aku je paham.

3 ulasan:

Mama Datt n Dania berkata...

aku pun meluat jugak. apa ye diorg dpt wat peel ni?

kepuasan diri?

Nor Desa berkata...

Ni jenis orang kdedeku tahi idung masin!
so kalau dia nampak orang berbelanja
memang pandangan dia serong mcm orang tu boros
walhal org tu belanja berhemah

Hot Mummy berkata...

huhuhu...ade gak yang alami situasi mcm aku rupenye.