Halaman

Selasa, 29 Jun 2010

Melunaskan utang2 yang tertunggak!

Hari ni aku ngan Rin cuti, dengan Si Kimi pun coti skali. Mama ade appointment kat hospital hari ni. Dah alang2 aku bercuti, aku ngn Rin plan nak pegi melunaskan segala bil2 yang tertunggak kat umah Nilai tu. Kul 11 pagi, aku gerak dr umah.

1st, aku pegi MPN dulu. Heheheheheh...rajin plak aku menggugel benda alah ni. Sampai ade kaunter drive-thru, senang la pk aku, x yah nak masuk dalam. Sekali dh berenti depan kaunter, gelap jerrr....Tp time kat situ tulis sepatutnye beroperasi. Pastu kuar lah Pakcik Guard ni, kate kaunter tu x bukak arini. Sabo je lahai!! so, kene la parking. Masuk dalam MPN tu, senang je laluannye, nasib baek x ramai orang. Dalam 10 minit, selesai sudah! Sambil tu aku tanye budak kaunter tu, mane nak byr bil air. Siap budak tu bagi penjelasan, Akak, kalo bil x de yg tertunggak, bole bayar kat Pej Pos jer tp kalo bertunggak kene pegi Ibu Pejabat. Aku dah agak dh, sbb dlm bil tu pun dh terang2 tulis. Hehehehehehehh...saje jerrrr...
Pas gi MPN, terus ke Seremban 2, nak cari Ibu Pejabat SAINS ni. Aku tahu jalan JJ jer...yang lain aku x tau. Last2, aku kol bekas uncle aku yg memang dok kat S2 ni, selesai masalah. Tapi, bila die dh bgtau jalannye, sempat lagi die meluahkan perasaan kecewa die kat makcik aku tu. Aku pun layan je lah, padahal laki aku tgh tggu signal aku nak cari jalan ni. Sudahnye, kitorang sesat lah jugak. Sampai ke Green Tech pulak peginye, nak kol balik uncle aku, malas la pulak. Last2 jumpe balik jalan nak ke JJ, aku pun terer jugak sikit2 area Seremban ni...haaaaa...at least jumpe la jugak. Bapak punye besar bangunan SAINS ni tp kaunter ciputttt jerrr...orang pun x de kat situ. Buat ape bangunan besar2 ni, aku pun x tau.
Lepas settle urusan di SAINS, kitorang g terjah JJ ni. Alang2 dh sampai kan? Aku target nak g makan lah. Sekali laki aku ajak tengok..
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
Toy story 3! Haiiii...layankan je lah. Die kate budak2 nak tgk cite ni. Yolahhh banggg! Tapi, wayang start kul 2.30 ptg. Pas beli tiket, masuk JJ cari stokin Kimi. Time ni lah nak cari stokin, nasib aku x bawak banyak duit, kot x tadi, harus "SALAM KAUP" ngan JJ ker, Vincci ker, D'Haja ker...Pas melayan bebudak ni kat tempat mainan, cari kudap2, wat alas perut. Nak makan, kenyang lagi. Wayang habis dalam kul 4.30 ptg, perut dah lapar.......tapi boleh x laki aku ajak makan kat....
~
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
Billion PKNS Bangi? Adoihaiiii..aku dh kebuloq ni tp layankan ajelah. Punye jauh berjalan, nak jugak gi makan kat tanahair die jugekkkkkk....Sabau jer lerrrr.....




2 ulasan:

as cHubby berkata...

haha...wat gempak jek..igt g mkn tmpat bes2 kat s'ban..leh gak aku g nnt..rupanya pkns bngi wakaka... :))

Hot Mummy berkata...

x tau per. sabau jelah. padahal aku dh nampak KR dh kt JJ tu.