Halaman

Rabu, 16 November 2011

Emo lagiiii...

Ok, aku dh baru dapat tarik napas panjang. Exam paper makin nk selesai. Itupun lom leh tarik abes2 lagi sebab ade skit lagiii..

Dalam aku stress mcm2, mula la jadi jiwa kacauu!! ni yang aku x gemar nehhh!! Maybe aku mengandung n nak tunggu ari pulak tu kan? So, mcm2 perasaan datang.

Pernah x korang agaknya rase mcm yang aku rase sekarang neh?

Tetiba aku rase kenapa perlu aku kawin awal? Wahhhh!!! ni kalo Mr. Rain tau, hazab aku nak bersoal jawab!

Kenapa orang ni kawen ngan pompuan neh? Kenapa dorang kawin, boleh abes berpuloh ribu? Kaye tu!!! Mane datang duit dorang ekk? Padahal muda lagi. Aku nak merasa duit lebih skit pun bertahun menunggunye...

Kenapa umah aku x cantik ek? Kenapa umah die kecik tp cantik? Pulakkkk!!!

Kenapa dorang nampak happy je ekk? Aku ni stress jeee!!!Dorang xde masalah ke ape?Macam unsur dengki tp x de pun...

Kenapa dan kenapa? Itu yang aku benci. Sometimes benda ni mengacau fikiran aku. Ntah ape2 ntah!! yang xde kene mengena ngan aku pun gigih nak berpikir!!!

Tp, betulla kate orang...ibu mengandung memang stress. Kalo x kuat jiwa dan raga, bole meroyan agaknye la kot?

Apepun, baek aku muhasabah diri. Sekurang-kurangnye aku sedar, kalo aku rase aku sangat bagus, ade lagi yang bagus daripada aku. Itulah hakikatnya.

Yang penting, BERUSAHA UNTUK MAJU!!!

3 ulasan:

as cHubby berkata...

rilekkk, tu sume hasutan setan..nak agi bila emosi kurang stabil..agi la kerap dia bertiup kat telinga..btol ckp ko tu, kena banyak muhasabah diri & beristigfar..Allah dan sediakan jalan yg terbaek utk setiap mnusia..setiap yg terjadi pasti ada hikmahnya..bnyakkan bersabar..(cewahhh, da mcm ostazah lak aku..ekeke...) jgn pandang ke atas je, sesekali jenguk ke bawah..ramai agi yg tak bernaseb baek kak..syukur ape yg ada...eh da mcm nak msuk pertandingan syarahan lak aku neh..wakaka.... =))neway, take care & luv u....mmuahhh... ;)

Hot Mummy berkata...

tq darlingg. aku ingat ustazah pilihan mane bg advice free kt aku td. pregnant kali ni memang mencabar minda. kene byk sabar...aduhaiii!!

as cHubby berkata...

neh namanyer "Jgn Pilih Ostazah Ini"..wakaka... =))