Halaman

Jumaat, 18 November 2011

Majlis Graduasi Prasekolah Sejati

Semalam Kimi ade Majlis Graduasi Prasekolah. Kire macam majlis konvokesyen la ropenye. Ari tu mase sesi bergambar ngan jubah, lain lak kalernye. Warne merah.Semalam kaler pepel. Dah satu kaler ngan uniform die. Maklang Kimi cakap, jubah mcm tempat Papa n Mami work. Hahahahah...maknenye Kimi bakal belajar kat UKM la tu amik jurusan Sains Marin macam Papa die. Hehehehe..verangannn kejappp!!!

B4 majlis neh, Cikgu Kimi ade bagi surat. Surat tu nak bagitau parents la supaya jangan bagi anak-anak ponteng sekolah on that day. Tp xde bgtau pun mintak parents datang. Oklah, aku redhaaaa.. Memang prasekolah Kimi ni kalo ade function ape2, memang parents jarang dijemput. So, pagi ari yang dinanti, aku lepaskan Kimi g skolah mcm bese. Sedih jugak x dapat tgk die wat persembahan n konvo. Ala...memang la konvo prasekolah je tp benda2 mcm neh la yang selalu parents amik mudah kan? Tp, aku x. Aku kalo bole, ape2 aktiviti anak-anak, aku nk terlibat same. SESUATU YANG AKU X PERNAH DAPAT MASA AKU SEKOLAH DULU.

Dah anta Kimi, x lama pastu Cikgu Wani kol aku. Mintak aku datang. Aku cakap la, x de dapat surat jemputan pun. Cikgu Wani cakap, die salah bagi surat kt aku. Surat yg aku dapat tu untuk murid2 prasekolah yang x dapat anugerah. Macam Kimi, die ade anugerah lain lak yang die dapat selain SIJIL KONVO. Makanye, aku paham. Parents yang anak2 nye x dapat anugerah ape2 hanya KONVO saje, memang x dijemput. PURAKKKKK!!! X baek tauu...jemputla semuaa..apesalahnye kan?

Ok, jom layan gambar. Kimi memang terkejut tengok Papa ngan Mami die ade. apelagi, mula la drama swasta die...purak-purak malu purakkkk!!!


  Mase ni die tengah berator nak amik anugerah. Kimi dapat anugerah Kemahiran Akademik. Alhamdulilah.

 Hadiah yang die dapat.
Yang Di Pertua PIBG yang bagi hadiah. Mase ni memang ade atuk sedara die Exco DUN Bangi datang sekali tp x bagi hadiah cume bagi duit bantuan RM100 tu je..

Alhamdulilah. tamat sudah persekolahan Kimi. Tahun depan Darjah 1 pulak. Sudah besar dah anak Mami ni.

2 ulasan:

as cHubby berkata...

abg mmg kena besar cpt, nnt leh jaga adik, adik dan adik agi soranggg..ekeke.... =))

Hot Mummy berkata...

pale otak ko berjamboll!!