Halaman

Isnin, 7 Februari 2011

Adoiii!! Kimi sakit gigi!!

Minggu lepas, ari Rabu malam, pas Kimi balik mengaji, die mengadu gigi die sakit. Aku ingat sakit sikit je, x de lah aku kesah. Bawak terus ke umah mentua aku. Sampai kat umah ayah, die dh monyok dh. Kimi cakap, x tahan sakit gigi. Time tu dh kul 10.30 malam, mane la ade klinik yg bukak. Last2 bapak mentua aku suruh letak bonjela n tampal koyok sementara nak tggu esok. Esoknye dahla Raya Cina, kot ade la yang bukak.

Bile Kimi dah lega skit, terus aku balik sambil round2 kot ade klinik yang bukak. Memang ade satu klinik yang bukak (Kat Fasa 4 tambahan BBB). Tp, die x nak terima patient sbb klinik tu kene buat appointment je. Hampehhh!!! Anak aku dh sakit dh neh, xkan nak terima? Nak bagi duit pun x nak? Last2 aku babikan jeee klinik tu!!! padan muka!! Ingat sakit gigi neh ade time ke? meh kene kat ko skali baru tau azab ke tidakkk!!!!!!

Pastu aku round kat seksyen 8. TUTUP!!!!Last2 aku berhenti depan klinik Lisa Alis neh, dorg ade tampal annoucement- TAHUN BARU CINA, KLINIK LISA ALIS AKAN BEROPERASI SEPERTI BIASA. ALHAMDULILAHHH....

Esoknye, jam 9 pagi, aku ngan Kimi dah terpacak depan klinik neh.
Bersih je kan? Sebb masuk kena bukak kasut.
Doc ngan assistant die baik je. Macam tau je Kimi 1st time jumpa dentist. Alhamdulilah, x menangis pun walaupun aku tgk kaki ngn tangan die kejang2 menahan sakit ke ngilu? Hahahahah....
Nampak kaki Kimi tu? Cramp jee...
Gigi geraham sebelah kanan yang dh bertampal putih tu. Besau tau lubang die...
Muke budak poyo!! Dh lepas hazab sengsara!!!


p/s: Memang aku recommended la klinik Lisa Alis neh, dr Doc sampai la ke staf, sumenye baek dan murah senyuman. thumbs up!!!

2 ulasan:

cik puan akish berkata...

aha.....ni konpem suke makan gole2...

rajin gosok gg ya kimi....

=)

.:mama dhia:. berkata...

bayaran mahal x kak?? teringin gak nak gi sini..nak scalling gigi..dah berkarat gigi ni..