Halaman

Jumaat, 11 Februari 2011

BRAND vs BRAND

A: K. Na, anak k.na gune pampers ape?
Aku: pureen je.
A: elok ke brand tu? anak A x leh pakai pampers brand tu. Dia pakai MAMY POKO.
aku: ooo...eloklah.
B: Elllooooo.....wat per tu?
Aku: xde ape, wat bangang jer.
B: Eh, akak. Anak akak pakai botol susu brand ape?
Aku: asal lak?
B: saje je tanye.
Aku: mcm 2 brand ade. sebb aku suke tukar2 botol
B: ooooo...anak B pakai botol susu AVENTT.
Aku: a'ahh...AVENT la sangattt. Tapi, pesal bile jumpe anak ko, die menyonyot botol susu cap PUREENN? same lak ngn anak aku kan?
C: C baru beli baju untuk anak C semalam.
Aku: iye? banyak ke soping? ade sale ke bulan neh?
C: ish, mane ade SALE. dh lepas dh SALE..
Aku: ooo..ekkk
C: itulah, C belikan baju GAP utk anak C kat KLCC semlm. Mahal tau baju brand GAP neh.
Aku: iye? byk ke beli?
C: x lah, SELAI jeeee!!
(KLCC ke KIOSK kat KLCC?) Ade aku kesah?
Macam2 kan? Kekadang aku neh kalau tgk anak2 orang x dela sampai aku selidik die pakai brand ape. Pada mate aku, brand murah ke mahal, asalkan cantik, dah ORAIIT!. Tp, itulah manusia mane same perangai kan? Ropenye dalam diam ade umat yang rajin menyelidik ape anak2 pakai atau ape yang aku pakai? Ade lagi sorg umat neh, lagi best perangai. Add seseorang yang rapat ngan aku kat FB semata-mata nak tau, aku dressing kat umah camne? Huishhh!! kan aku dh kate, aku mcm MODEL. Padahal aku rase, idop aku neh 'perak' betull!!! tp ade gak yg prihatin ngn aku. Setakat nak berlawan ngan aku, toksah la haii. Bukan aku tak tau ko beli baju anak ko kat mane kan? Setakat GAP, Polo,Blueberry, kekadang Pumpkin Patch (konfiden je aku spell kan? ntah betul ntah idak?)pun ade ade jual kat kiosk2 neh. Bile ko buat perangai mcm neh, ko beli baju tu betul2 mahal pun, bukan aku je berkata ramai lagi yang akan kate ko beli kat KIOSK tu jugak? Merebeh? Kan aku dh kateee...
Apepun, bergaya ikot kemampuan. Idop ikut acuan. Na mo ikut2 orang. Tapi kalau berduit lebih ape salahnye kan? X de sape marah pun. Cume ubah2 lah perangai tu, jangan ingat ko tu perfect sangat!!! kalau kau rase kau bagus, ade orang lagi bagus.
Caya x? aku membeli baju anak2 aku, aku men tibai je asal cantik. Ade aku peduli kat atas tu tulis brand ape? kekadang aku x tau pun aku beli brand ape. Bile ade orang tanye je, baru aku menggeluppo tgk brand ape. itupun kalau aku rajin nak belek balik. Mate aku mate warna, jadi brand mahal, murah, cikai, penan, jakun sume aku tolak tepi, aku MAIN WARNAAA...
Baju budak2 lelaki atau pompuan, ade ke yang murah jaman neh?
p/s: Kalau udah berkenan, kedai THAILAND yang jual baju2 tepi koridor tu pun, aku layan. Apetah lagi pasar malam?

4 ulasan:

*azni* berkata...

tula,manusia ni suke banding2kan dgn org lain..sepatutnye ukur la baju di bdn sendiri..ade sy kisah awk nak beli brg mahal2 kat ank awk?xde pun sbb satu sen pun duit sy tak kuar tp tolong jgn nak compare ngn sy..haishh..mcm2 la..

Hot Mummy berkata...

azni: kan? perangai manusia macam2.kite x berduit, orang berkate. kalau kite x berduit lagi lah orang berkate.

Putri_Aizat berkata...

mmg de org camni...kekadang beli baju mahal lah sangat...tapi nampak cam murah je kot...tak de sense of fashion...harap je mahal...
cakap pasal gap nih...ari tu baju jumpe banyak sangat rompers gap dorg jual kat pasar malam je kot...adoai..leh perasan ke yg beli kat klcc n kat pasar malam? hehe

akiratoriza berkata...

memang kak, byk manusia yg tak blh nak tgk kita senang, mula la gelabah cari bnd sm yang kita ada.. huhuhu.. perit rasa nak layan org yg cenggini.. sampai yg ada 2 sanggup p beli bj anak brand mahal coz nak sama dgn kita tp nyer byr tunjuk kad kredit, ntah kad 2 berbayr ke idak....