Halaman

Khamis, 9 Disember 2010

Dunia dah x selamat!!!

Malam tadi, aku dapat SMS dr sorang member aku neh. Berbunyi begini...

IMPORTANT MESSAGE FOR EVERY WOMEN WHO GOES TO WORK,COLLEGE OR SCHOOL ALONE: If u find a child crying on the road, showing u his/her address & asking u to bring him/her there. Take him/her to the police station. No matter what u do, DONT go to the address. This is a new way for gang members to rape females. Pls sms this all to the girls & boys so they can inform all their friends and family members. Thanks. ASP SUMAN KUMAR D9- Bukit Aman.
Mmmm..macam2 skrg neh kan? Orang jahat merata-rata sekarang neh. Dulu2, orang pegi keje pakai skirt pendek, kain terbelah sane sini, tshirt londehh kiri kanan, x de pun kene rogol. Budak2 main2 kat padang balik sampai ke Maghrib, x de pulak kene culik? Kalau ade pencuri masuk umah, dorang amik ape yang dorang nak je, pastu chowww. Skarang neh, dh lah curi barang, pastu dicedera n silap2 dibunuhnye tuan umah satu family. Kes terbaru yang aku baca, memang menyedihkan aku. Seorang mak terpaksa relakan dirinya dirogol perompak sebab nak selamatkan anak daranya yang berumo 12 thn dr di rogol oleh perompak lakhanat neh!! memang siyalll!!!
Budak2 yang kene culik, ade yang sampai sekrang neh x jumpe2. Kalo jumpe pun, dh jadi arwah. Mangsa2 yang kene rogol, dh la kene rogol kene bunuh lagi...apelah punya manusia setan mcm neh? Semalam jugak, mase aku bace paper, terbaca satu kes, ade family neh baru balik ke umah, tgh nak bukak gate, kene serbu dek perompak!!!! Masyaallah!!! macam2 cara dorang neh nak merompak!!! Dan skrang x kira siang atau malam. Mane dan je...
Disebabkan kes2 yang banyak berlaku skrang neh, buatkan aku lagi takut!! tambahlagi, ade anak2 kecik mcm aku neh. Orang jahat neh, bukannya dorang pk ape pun, janji dorang dapat ape yang dorang nak dengan cara ape sekalipun.
Mana2 tempat skrang neh dh x selamat. Kat shopping mall, kat padang permainan dan yang lebih teruk, kat umah sendiri pun dah rase mcm x selamat. Selama kite idop neh, mane la tau ade mata2 jahat yang memerhatikan pergerakan kite sekeluarga. Merancang sesuatu untuk memusnahkan kehidupan kite. Ya allah, selamatkanlah keluargaku..
Kalau aku pk2 kan,memang x leh tido. Aku neh kalo pk terlampau panjang betul!!! Last2 ku pulak yang takot!!! Hish, aku berdoa moga keluargaku dijauhkan drpd musibah2 seperti ini. Dan untuk orang2 mcm neh, hentikanlah buat2 keje koto neh. Bertaubatlah sebelum terlambat. cubala letakkan diri korang kat tempat family yang korang rompak, rogol, bunoh atau ape2 jelah. Ape korang rase? Tapi, aku tau, dorang neh hati batu...sebab tu dorang buat keje2 macam neh.
Ape yang aku harapkan, jangan lah benda2 macam neh berlaku kat keluarga aku, sanak saudara n kengkawan....
Sedihlah....

5 ulasan:

Sallehudin Said berkata...

Memang ..
berjaga-jaga la kaum wanita ..
Hot Mummy jangan jalan bersendirian tau ..

Hot Mummy berkata...

thank you salleh. kaum lelaki pun kene berjaga2 jugak.

Putri_Aizat berkata...

hoit...bahaya tuu...akan aku sebarkan ke kengkawan...

Jiha berkata...

sgt perlu utk berhati2 masa sekarang ni

Tihara berkata...

boleh tk kalo nk salahkan kopi tongkat ali 3 in 1 tu..