Halaman

Ahad, 12 Disember 2010

Rezeki dibulan Disember...

Lalalalalalala....hati berbunga-bunga minggu neh!!! Heheheheh..x ade ape lah..benda kecik je yg aku nak share ngan korang neh. Last week, rupenye Along g jalan2 cari makan kt South Africa. Dasat ek? Best kan? Aku neh ntah bile la nak lepas ke sana, ke Bali pun belum sampai, apatah lagi ke South Africa. Beselah, Along neh kalo g jalan2, die memang x lupe buah tangan untuk sume kaum kerabat die. Baek ati wooo die nehhh!!! (wah!! ayat2 bodek mula ketara kat cni!!)
Semalam Along ajak melepak kt umah Ibu. Mama, Mami, Kakngah n Kakteh pun ade skali. Untuk mak2, Along ade bg Telo burung Ostrich yang bertulis ayat2 Al-Quran. Memang cantek tp aku lupe lak nak snap pic. Aku pulak dapat neh!!! Seperti bese la kannnn???? Fridge Magnettttt!!!! Best!best!!!
Yang ni plak tempat gantung kunci. Suka2 aku je tulis Key Hanger!! hahahahahah..lantak la haiii!!! Unik kan? aku x guna lagi benda neh, simpan untuk umah baru nanti.




Haaaa...yang neh plak bukan dari South Africa tp dr Heistand Companyyy!!! huhuhuhu...Citenye gini, b4 g umah Ibu, Along ade Family Day opis dia. Hadiah cendawan neh, along dapat lucky draw!!! Bukan setin dua cendawannya tp SEDOZEN tin!!! haaaaa!!! amik kauuu!!! maka, bersungguh2 la memasing nak mintak sebarang 2 tin tp along bagi 4 tin terussss!!!! huhuhuhuhu....Gambar lauk tu menunjukkan aku dh masak lerr cendawan tu kan?

Seee....bukan kite meminta2 balasan kalau kite berbuat baek ngan orang. Allah tu Maha Mengetahui. Dan kite pulak, bila dh berbuat baek jgn lah nak harapkan orang itu jugak akan membalas budi baek kite tu. X semestinya macam tu kan? Allah dh merancang segalanya cuma kita je x perasan. Tp, bile kite perasan dan tahu sesuatu yang baek berlaku dalam family kite, haruslah kite bersyuko kan? Apepun, dalam idop kite neh, selalu lah berbaek sangka dgn sume orang, menjalinkan hubungan yang baik dan jadikan BAIK sebagai amalan idop. Insyaallah, segalanya akan menjadi BAIK dengan izinnya...

P/s: To along, thanks banyak2 ye. Pegi mana2 along mesti x lupe ole2 utk aku. Sampai naek segan plak aku ngan die. Ape yang aku mampu, moga Allah memberikan seribu kerahmatan dan kebahagiaan untuk along n famili...



4 ulasan:

zacky ~786~ berkata...

wahhh

Hot Mummy berkata...

zacky, ape yg wah? hehehehehe...cantek x magnet tu?

Rin berkata...

cantik FM tu ina... akak dah lama tak mengumpul... skang akak senang sikit.. ada orang jual FM oversea... so kalau rasa nak... beli je... heheheh

Hot Mummy berkata...

tq kak. memang cantek FM neh.