Halaman

Ahad, 16 Januari 2011

16 Januari 2011

Ehem...ehem...iye..besday aku ari neh. Udah 33 tahon, x percaya? sila la percaya! Samada aku terlalu muda atau terlalu tua untuk untuk menjuarai senarai umo 33 tahon. Heheheheeh...apepun, hari ini adalah hari- hari yang paling terbaik. Ade aku kesah umo aku makin tua? Tidak la pun....heheheh sedikit pun x memberi kesan pun, ape yang penting idop lebih berkualiti bukan angka yang menjadi penghalang identiti.

Tahon neh ade sedikit kejutan untuk aku. Terkejut la sangat kan? Rin celebrate besday aku seari awal kononnya. So, dipagi Sabtu yang sojuk tu, dikerahnye aku bangun untuk buat heavy breakfast. Ape yang heavynye? Roti perancis je yang ade? Balun same ngan mushroom soup. Layannn!!! OK, die pun memulakan mukadimahnye:
Rin: B, jap g awak siap la, kite kua.
Aku: Nak g mane? (Pura2 la konon!)

Rin: G cari hadiah B lah. B nak ape? Abang nak ajak B g satu kedai neh.

Aku: Kedai ape pulak?

Rin: Siap je lah.

Oraitt!!! siap je lah. Destinasi tidaklah jauh kemana sebb orang lain nye besday, budak2 neh pulak yang request. Alamanda je lah jawabnye. Ok, x pe, janji bebudak sukekan? Sampai je kat sane, Rin heret aku g satu kedai. Aku tgk name kedai.........(Pic credit to Makcik Google. Puas aku cari , x jumpe2, last2 aku tibai je la pic yang sedondon ngan nye....phewiiiittt!!!)
AUDREY? Neh kang ade kalo aku kutok lelebih kang, ade yang blog aku kene block neh kang!!! hahahahahahahahahaha (gelak la jugakkk!!!)) Wahhhhh!!! Abang, kemain ekk imaginasi ko tahon neh! Ape selame neh, berpuluh2 lingeries aku beli, x sempat pakai, ko dah sentap? Hahahahah....Siap Rin pesan kat aku, PILIH YANG JARANG-JARANG!!! Ko nak aku jadi jalang ke ape neh? Huahuahuahuahuah!!!! Aku masuk kedai neh, boleh pulak aku yang segan!! Yelah, kang orang nampak aku, bontot punye la besar dulang, ade ke G-string yang muat2 kat bontot aku neh? Kang silap2 putus pulak kan? Ganas x henggatttt!!! Aku masuk kedai tu pun aku wat lawatan tapak je lah. X sanggup aku nak pilih. Dah la orang x ramai dalam tu. Sure lah salesgirl tu folo je aku kang!! Udahnye, aku kua.
Abang, jomlah. Setakat nak cari lingeries kat Parkson tu banyak. Aku bukan reti berenda-renda bagai neh. Ko x yah lah bagi aku yang bukan2 bang oiii, kalo pakai pun x sampai berminit kan? Buang mase pakai je... Pastu Rin cakap, x pe, meh sini abang pillih, hadiah lain kalo B nak, pilih la LAGI???? Mimpi ke ape ko nehhhhh? Last2 die tolak2 aku, aku cakap, kalo ko nak sangat belikan aku lingeries neh, amik jelah mane yang ko minat janji muat kat badan aku neh....ADOIIII!!!Dah,dah, cepat kuar, koserr akuuu!!!!Ntah ape pesen la yang ko pilih untuk aku neh. Dahla kulit aku neh, kulit BMW. Kang ko beli yang berenda bagai, bukan nye stim memuaskan nafsu tp setim menggaru badan2!!Mampu???

Dah selesai satu bab. Budak2 neh sebuk nak hadiah jugak. Tunaikan lah jugak kan. Bagoslah, besday mami tengah2 bulan, Papa korang neh, mane datang duit die neh. Jual kote ke memalam? Ampunnnnnnn!!!!!Dak Kimi nak beg skolah Ben-10 yang ade roda tu. Pelik betol budak sorang neh, nak heret mendenye kalo beg skolah ko yang dulu tu kosong je?
Allah, songsang pulak gambar neh!!
Ishhhhh!!! yang Dhia pulak nak benda neh.
Sambil round2, Rin tanye dah pk nak hadiah ape lagi? Aku cakap aku x tau. Aku tanye die ade idea ke? Korang tau die leh jawap ape, Ntah. Abang dah pk nak balik je neh, bagi budak2 neh ubat batuk n kite RASMIKAN lingeris baru neh!! Babi!! Bernas weehh idea die. Kalo nak beromen, laju je pale otak ko berjalan kan? Sabau je lah!!!
Last2 aku x beli ape pun, aku cakap kat Rin postpone je lah beli. Tapi aku nak set comforter yang ade sale skang neh. Tp, itu bukan hadiah aku tauuuu!!!Hahahahahhaha..siap pesan tu!!!Aku cakap neh kire pre-hadiah, bole? Aksi RIAK sudah menunjukkan diri!!!
Dah macam kaler keling pulak comforter aku neh.Ke yang sebelah tu yang mcm anak keling?
then aktiviti wajib kalau selalu g Alamanda, mengisi perot kat KR. Melantakla sampai kenyang. Pas makan, ingatkan nak beli kek kat Baskin Robin tp kedai tu under construction pulak, balik lah jawabnye. Sampai umah, budak2 tido, maka dapat la kitorang merasmikan lingeries baru tu dengan jayanye.......ameeennnn!!wakawakawakawakawakawaka!!!
Acara waktu malam pulak, Rin ajak aku makan kat luar. Aku decide nak makan kat Nasi Arab Damsyik kat Seremban. So, pas Maghrib, menujula kami ke sane diiringi oleh escort antarabangsa Bukit Omeh. Family Mak Uda. huhuhuhuhu..thanks sebab sudi teman, ade gak yang tolong basuhkan dulang....Kikikikikikikiki!!!

Nasi Arab Ayam dan Kambing!!! Mabelesss....

Dhia!!Sehingga menjilat jari ko kan!!

Aimar n Tok Ji. Kebetulan Pak Ji ade, baru balik keje. Hmmm...sedang elokla nak menemankan kitorang g makan kat sini. Punye la ramai orang!!!


Dah pekena nasi arab, lepak maple kat Dataran Senawang pulak. Nak menyampai ke Maple neh, ade pulak fun fair!!!. Adoiiii!! Tok Ji ko neh, memang saje je ke ape? Puas la Nekma kat belakang nak mengauta cucu die katekan fun fair tu dah tutup. Dorang wat sesi warming up je! Mampu ko nak mengauta ngan sekelip mate macam mak aku? Hahahahahah!!! Lepak kat Maple, minum je dan sesi mengulas sampai la ke jam 12 malam, makanye kami terus chow balik Bangi. Perot pun kenyang.......

Ok, thanks ye Abang, B tau walaupun abang bz lately neh, tp masih sempat men'free'kan diri demi isteri terchenta!! Aku tau ko takot aku mengaum kan????Eleh, sume dalam potet aku la bangggg!!!























5 ulasan:

Fana Flora berkata...

selamat hari lahir mummy KD :D
semoga panjang umur, murah rezeki dah happy selalu bersama keluarga tersayang ;)

Hot Mummy berkata...

thanks fana.

MRS. K berkata...

hohoho..
panjang berjela cerita pasal hadiah besday ni ek.. kekeke

so, harapnya ade la 'hasil' dari baju tido baru tu ek.. hehe

hepy belated besday sis

ann @ hatiberbunga berkata...

happy belated birthday!!

hahaha..!! tu namanya bukan adiah utk mummy KD tu. tu namanya adiah utk DADDY KD!! hihi..

nway, moga gumbira bersama hingga ke akhirnya.. amin..

Hot Mummy berkata...

Mrs. K, nak berlagak kene panjang berjela la kay..heheheheh...sob!sob!sob!

ann, tqqq...