Halaman

Isnin, 24 Januari 2011

Dah x pakai pampers lagiii!!


Horayyyy!!! Dhia dah x pakai pampers lagiii!!! Aku try ajar Dhia betul2 ujung tahon ari tu, x silap aku 31 Disember 2010. Kebetulan ade cuti sampai 4 ari termasuk yang aku apply lah.

Yang membuatkan aku kagum sangat, Dhia cepat belajar. Hanya 1 hari je die terkucil dalam seluar. Selebihnye, alhamdulilah Dhia dah boleh "pee" kat toilet. Die nak 'poo-poo' pun, boleh g toilet. Mase Kimi dulu, memang susah skit la, lame jugak Kimi nak besekan keadaan tu.

Now, time malam pun Dhia dah x pakai pampers, cuma WAJIB kene "pee" dulu b4 tido. Esoknye pepagi kene kejut Dhia bangun untuk bawak g toilet nak suruh Dhia 'pee'. Alhamdulilah, Dhia dah besar dan boleh diharap.



8 ulasan:

MaMaHakim berkata...

MKD,
mcm mana yer nak ajar anak ke toilet nih....
pening pale ngajar hero sorang ni
umo dah 3thn....

Hot Mummy berkata...

salam mama hakim,

mcm mane ye nak cakap. tp saya tekad je. xde kesian2. heheheeheh..lagi satu, rajin ingatkan die nak pee atau poo2. lame2 die sendiri yg bgtau die nak pee atau poo2.

apepun, mamahakim kene byk bersabar tau.insyaallah boleh punye. seminggu dua, maybe die x bese tapi lame2 sure dah ok.

Hot Mummy berkata...

nape saya nak g blog mamahakim x bole ek?

Jiha berkata...

Wah bagusnya..bape umur dhiya ye..

MY HEART berkata...

Bagus la dia cepat belajar ^_^

samalah dengan anak saya tapi memula tu jenuh gak la nak ajar.. sokmo la terkencing sana sini hihihi...

Hot Mummy berkata...

jiha: umo dhia 3 thn sebulan. dh besar dh.

my heart: yup, kene byk sabar kan.

MRS. K berkata...

hadif umur 2 tahun 2 bulan.. nak ajar pon cam tak konfiden lagi.. huhuh

Hot Mummy berkata...

K, kecik lagi tu 2 tahun.