Halaman

Isnin, 3 Januari 2011

3 Januari 2011

Ari ni aku bercuti lagi sempena Kimi ke skolah baru ari neh. Wah! Anak masuk prasekolah je pun, itupun nak bercuti bagai!! Hmmm...senang cite, aku x mau ketinggalan satu kenangan pun yang ade skrang neh dgn family terutamanya ngan anak2 aku. Aku nak Kimi tau, yang aku menyokong dan berkongsi segala ape yang die lalui ari neh.
Itulah aku, family aku adalah yang terbaek dan utama. Aku rase bukan aku sorang je rase macam yang aku rase dan akan buat macam yang aku buat. Aku yakin, beribu-ribu parents kat luar sana akan buat seperti aku ari neh. Tp, malangnya,hajat aku dan Rin nak meneman si Kimi kat kelas arineh, terbantut dek Kimi sendiri. Hahahahaha...die halau kitorang balik wehhh! Malu die cakap...cissss!!! X pe, xpe, anak Mami n Papa, GOOD BOY kan? Tp, die pelik la sebab die x jumpa kawan2 die mase kat Tadika Sri Pelangi dulu. Die bajet akan jumpe kengkawan die dulu tu. X per, ramai2kan kawan ye Kimi.
Mmmm..ape nak buat coti2 neh? Jap lagi dalam kul 11.40, Kimi dah nak balik dah. X sabar nak tunggu ape citenye kat kelas nanti.
Opis? Huh!!! bentan aku kalau sebut name opis neh! Gile stress tp nak wat camne? Layan je lah. Nak lari kemana pun? Itu jugak nak kene hadappp!!! OPSSSS!!!! Jangan salah sangka, x de masalah pun kt opis tu cuma aku je dh boring gilerrrr!!!!!
Tahun baru neh, aku nengok sorang2 buat wishlist! Aku x penah nye berazam tp aku berazam dalam ati bole? hahahahahaha...tapi, alhamdulilah, banyak yang aku nak last year,akhirnya tertunai jugak walaupun aku x harap. Ape die? Ishhh...toksah la haiii....
Azam dan wishlist aku utk tahun 2011 neh, biarla misteri dan biarlah mase yang menentukan. Apepun, aku akan terus berusaha untuk meningkatkan kualiti idop kami sefamily. Biarlah Allah yang menentukan dan biarlah masa yang menceriakan semuanya.....

2 ulasan:

Rin berkata...

ooo kimi dah sekolah ek? Dhia? zik belum lagi... masih duk rumah babysitter... tapi bezanya hari ni hari first day zik kat rumah pengasuh baru... heheheheh

mak dia yang berdebar2 nak hantar anak pagi tadi takut dia nangis kan sebab tukar orang jaga...

alhamdulillah elok je dia masuk rumah pengasuh tu tadi...

Hot Mummy berkata...

Kak pia, umo kimi 5 yr dh skolah. cuma dulu die skolah tadika swasta, la neh dapat masuk kat prasekolah Jalan 3, BBB. Dhia belum lagi, kan baru 3 tahun. Cuma Dhia skang neh tgh belajar diapers free. Alhamdulilah, dh 3 ari x pakai diapers waktu siang, malam time tido je pakai.

Nape zik tukar baby sitter kak?