Halaman

Khamis, 4 November 2010

Happy Deepavali to all my friend...



Happy Deepavali!!!

Mase tgh bizi2 ni, otak aku segere terkenangkan nostalgia lame. Manela keje aku nak siap ek, wat keje siap berangan!

Esok Deepavali, teringat mase skolah dulu. Ramai kengkawan India. Yang syoknye, pas dorang datang sekolah balik, mesti bawak muruku n macam2 lagi kuih muih India yang pelik2. Mase tu aku tibai je makan. Xde hal la mcm skang ni, minyak tu ade ni, tepong tu ade tu lah...macam2!Nahhh...elok je aku membesar bagai Johan skang nih. Pastu kan, esoknye konfem kengkawan aku ni datang skolah pakai gelang yang warna-warni tu. Ade yang gelang kace n ade gak yang plastik. Gelang ni le yang mak aku suruh beli, nak dipakaikan kat Dhia. Motif? Anak aku camporan India Bangla kah? ....kuang!kuang!kuang!

Inila hasil gelang India yg aku pinjam kat Makcik google..aceh makcik...



Aku teringat kengkawan mase skolah dulu..aku dedicatedkan Happy Diwali untuk kengkawan aku Hema Malini, Nirmala, Vasanthi, Manimala, Shanti, Indra, Ragu, Govin, Roban, Vijaya Lecthumi, Kavitha...ramai lagi yg aku x ingat nama. Ntah mane la dorang ni.Nama2 yang aku ingat tu dh bersyuko jugaklah kiranye aku masih ade ingatan...hahahahah..buatnye ilang ingatan?

1 ulasan:

Mohammednajib berkata...

hepi deepavali juga kat tuan tanah blog ni nhahaha