Halaman

Selasa, 9 November 2010

Jamu Mak Dara




Korang amalkan makan Jamu? Aku pun baru tahun ni nak amalkan. Yelah, umo dh 23 tahunn...eh? bile pulak leh x bergerak2 umo aku ni? Hahahahahah...

Ok, b4 ni aku makan yang kapsul je. Dh 4 botol dh aku makan. Memang elokla jamu ni, kirenye aku serasi la kan. Masuk je nak beli botol yang ke-5, aku menggatal beli jamu yang serbuk pulak. Bajet2 mcm makan makjun la.Sedap la kirenye. Sekali bile bukak je kotak, otomatik umah aku dh macam bau dalam pantang. Semerbak siootttt!!!

Rase belum lagi nii. Bila aku bancuh, mule le aku termenung nak telan. Tp, x pelah..telan jelah sambil tutup idong. pEHHHHH!!!!! Tobat akuuuu!!! sangat berperisaaa okkk!!! Rela la aku makan yang kapsul. Dah name pun jamu kan? mane ade yg sedap. Makjun je sedap! Hahahahaah....

Sape nak? Aku bagi free je sbb aku dh bukak kan? Pasni aku nak terjah ekonsep, beli kapsul je. senang telan n mudah!!!

10 ulasan:

cik puan akish berkata...

ahahhaha....mmg besh kan rese dia....nape namo beli kapsul..tp akte org pakai yg serbuk lagi cepat efek dia...:)

MaMaHakim berkata...

hi mummy KD,
jgn pass kat org lain dulu serbuk mak dara tu....
ni saya ada tips nak share:
(sbb saya sndr pun buat cara mcm ni)
serbuk tu campur ngan air masak....agak2 tak lembik sngt la
pas tu gentel2 la agak2 size duit 1sen tu ke....
simpan dlm bekas kedap udara...simpan dlm peti ais..
jadi ala2 makjun gak gitu....pas tu leh telan dlm 5-6biji sekali makan...
saya ambik b4 bfast pagi and b4 tido malam
idea ni Mak Dara gak yg bagi tau
ritu Mak Dara ada dtg bg talk kat UPM....
selamat mencuba....

Hot Mummy berkata...

cik puan akish: x lalu la yang...sangat la terase rempahnye.
mamahakim: wah!!! idea mu ini sangat bernas!!! thanks my dear! x jadi lah bg kat orang. eh, nak tanye lah,air masak tu suam ke, sejuk ke panas? thanks sbb sudi share! gumbiraa...

MaMaHakim berkata...

MKD,
air suam.....
hehehh....ada ilmu kita share2 la kan, apa salah nya....
lagi pun....serbuk lebih effective compare to kapsul....
selamat berjamu Mak Dara ya....

Salam kenal.....
saya dari :http://mamahakim21482.blogspot.com

(hikhik....dah brmsg bagai baru nak salam kenal....)....kawan ngan cenor gak ni...satu Uitm ngan dia dulu...

Hot Mummy berkata...

mama hakim: thanks yer. Oh, kawan cenor rupenye.

Mama Datt n Dania berkata...

aku ada yg kapsul nye... aku dah mkn 2x, tp ank aku xnak nyusu.mayb susu aku xsedap. ko nak?

Hot Mummy berkata...

mamadattdaniabam-bam:ko nak bg aku ke? hehehehehe...gunong everest aku tadahkan..

Izwanie Sanusi berkata...

uhh uhhh k.na dh start dlu jamu mak dara ni??? adussss tercicir lagi aku! hehehehee bgus ye kak? wanie pon nk try gak laaa... dh lame berniat tp asyik pospond je hihiii
Econsave....nnti kan aku ye!!!

Hot Mummy berkata...

hahahahaha...wani, sile la terjah ekonsep. Terjah jgn x terjah!

Mama Datt n Dania berkata...

memang aku nak bagi. kalo x, aku bg kat tong smph je tuh.. sapa nak makan? laki aku? tukau jadi pak daree kang!

cemana mau bg?